92 projectes arriben a la 2a fase dels Pressupostos Participatius
Un total de 92 projectes han arribat a la segona fase dels pressupostos participatius a l'Eixample, que es va reactivar el passat 1 de març. Al districte s’hi destinaran 3.000.000 euros per poder executar els que s'aprovin definitivament el mes de juny, dels 30 milions destinats per a tota la ciutat. Així, el 50% s’ha repartit a parts iguals entre els 10 districtes, i el 50% restant s’ha distribuït segons quatre criteris demogràfics i socioeconòmics tals com la població, la renda familiar disponible, la densitat neta, l’esperança de vida i la superfície.En total es van presentar 203 projectes, però només 92 han estat acceptats. Per àmbits, el pòdium per projectes presentats és el de l’àmbit d’Emergència climàtica amb 34 propostes, amb idees per nous carrils bicis, recuperació d’espais verds i instal·lacions d’energia renovable, entre d’altres.
El Dret a la Ciutat recull 26 propostes, amb demandes de reformes de carrers i places, creació de superilles i ecoxamfrans i ampliació de voreres, entre d’altres. Es poden consultar en aquest enllaç.
En la categoria d‘Aprenentatges, creativitat i vincles s’han presentat 22 idees com la millora de diferents espais públics i d’equipaments, que podeu consultar aquí.
En Governança s’han presentat 6 projectes, consultables en aquest enllaç.
De l’àmbit dels Drets Socials només s’han presentat tres idees: millora de l’Espai de Gent Gran Sant Antoni, instal.lació d’àrees de joc infantil 100% accessibles i local per l’agrupament escolta Antoni Gaudí.
Per últim, en Progrés econòmic s’ha presentat un únic projecte sobre Big Data.
Projectes per àmbit territorial
Per barris, el territori més ampli, que engloba les dues Esquerra, acumulen 23 propostes als Pressupostos Participatius. A la Sagrada Família s’han presentat 18 projectes, a la Dreta de l’Eixample 16, al Fort Pienc 12 i Sant Antoni només ha presentat 7 idees a la plataforma.
Calendari del procés participatiu
A partir del 22 de març i fins al 5 d’abril, qualsevol persona empadronada a Barcelona disposarà de 10 suports, que podrà repartir entre qualsevol dels projectes validats a tota la ciutat.
La recollida de suports es farà a través de la plataforma decidim.barcelona. Al nostre districte hi ha prevista una dotació econòmica de 3.000.000 euros per poder executar els que s’acabin triant de manera definitiva.