Un dels principals objectius de l’Obrador és promoure la reflexió. I, enguany, va tractar un tema de màxima actualitat: la crisi de la covid-19. A més, va proposar trobades virtuals amb autors llatinoamericans i ens va mostrar el resultat d’un laboratori d’escriptura en viu.
Taules rodones
Tres reflexions que la crisi de la covid-19 i el confinament que hem viscut han posat sobre la taula. Analitzem la pandèmia des de la perspectiva mèdica, teatral i cultural i, també, la de la filosofia i l’art.
La gestió humanitària de les epidèmies
13 de juliol, a les 19.30 h
Parc del Centre del Poblenou
Podeu veure la taula fent clic aquí.
Com es gestionen des de l'organització Metges Sense Fronteres les situacions d’emergència epidemiològica i com s’ha tractat la pandèmia del coronavirus en aquest context?
Amb: David Noguera (president de Metges Sense Fronteres) i Lídia Heredia (periodista)
Escenaris del postconfinament
15 de juliol, a les 19.30 h
Parc del Centre del Poblenou
Activitat gratuïta
Podeu veure la taula fent clic aquí.
Potser la situació de confinament que hem viscut a causa de la pandèmia de la covid-19 té poques possibilitats escèniques, però ha donat temps al conjunt de professionals de l’escena per pensar a bastament en la feina que fan, la que feien i la que voldrien fer.
Amb: Xavier Albertí (director del Teatre Nacional de Catalunya), Anna Giribet (directora de la Fira de Teatre de Tàrrega), Juan Carlos Martel (director del Teatre Lliure), Magda Puyo (directora de l’Institut del Teatre de Barcelona), Salvador Sunyer (director del festival Temporada Alta) Ho modera: Toni Casares (director de la Sala Beckett)
Nova normalitat, vella normativitat?
20 de juliol, a les 19.30 h
Parc del Centre del Poblenou
Activitat gratuïta
Podeu veure la taula fent clic aquí.
Esperança o amenaça? El terme “nova normalitat” genera molts interrogants. Què comporta? Qui en determinarà les normes? S’ho pregunta l’Obrador de Filosofia de la Sala Beckett, que convoca tres veus de sectors diversos per parlar-ne.
Amb: Sira Abenoza (filòsofa i fundadora de l’Institute for Socratic Dialogue), Roger Bernat (director teatral i dramaturg) i David Fernández (periodista i activista social). Ho modera i organitza: Obrador de Filosofia de la Sala Beckett
Converses virtuals
Cinc xerrades virtuals amb cinc directors llatinoamericans, una part dels quals participen o havien de participar en l’edició d’enguany del Grec Festival de Barcelona: Gabriel Calderón, Conchi León, Daniel Veronese, Manuela Infante i Guillermo Calderón.
Guillermo Calderón
13 de juliol, a les 17.00 h
Conversa virtual mitjançant Zoom
Podeu veure la conversa fent clic aquí.
Aquest dramaturg, guionista i director teatral xilè hauria d’haver presentat el muntatge Dragón al Grec 2020. No ha pogut ser, però l’autor d’obres com Neva, Diciembre, Clase, Villa, Discurso, Escuela, Kuss, Mateluna, Beben, Goldrausch i B, unes creacions que s’han presentat en més de vint-i-cinc països, protagonitza una conversa amb el periodista i crític teatral Juan Carlos Olivares.
Amb: Juan Carlos Olivares
Conchi León
14 de juliol, a les 17.00 h
Conversa virtual mitjançant Zoom
Podeu veure la conversa fent clic aquí.
Dramaturga, directora, docent i actriu mexicana de teatre, cinema i televisió, Conchi León és autora d’obres amb un fort contingut social i testimonial. Ha escrit prop de seixanta obres de teatre i ha fundat la Compañía Municipal de Teatro de Acapulco, a més de la companyia Sa’as Tun, amb la qual hauria d’haver presentat el muntatge Del manantial del corazónal Grec d’enguany.
Amb: Claudia Brufau
Gabriel Calderón
15 de juliol, a les 17.00 h
Podeu veure la conversa fent clic aquí.
Aquest dramaturg, director de teatre i actor uruguaià ha escrit més de cent obres de teatre i ha estat reconegut amb guardons com el Premi Nacional de Literatura en dues ocasions: el 2011 per Mi pequeño mundo porno i el 2016 per Or. Tal vez la vida sea ridícula. Les seves obres s’han representat a l’Argentina, el Brasil, Espanya, França, els Estats Units, Mèxic, Panamà, Costa Rica, l’Equador, Bolívia i el Perú. Els seus textos s’han traduït al francès, l’alemany, l’anglès, el grec i el portuguès. Al Grec s’havia de veure Història d’un senglar, interpretada per Joan Carreras, de la qual finalment s’ofereix una lectura dramatitzada.
Amb: Aída Pallarès
Manuela Infante
20 de juliol, a les 17.00 h
Conversa virtual mitjançant Zoom
Podeu veure la conversa fent clic aquí.
Aquesta dramaturga, directora, actriu i música xilena ha treballat amb el Teatro de Chile, però també és autora de peces com What’s he building in there?, creada en una residència artística a The Watermill, o On the beach, comissionada per Bob Wilson. El seu treball més recent és Estado vegetal, que s’havia d’haver vist aquest estiu al Grec 2020.
Amb: Oriol Puig Taulé
Daniel Veronese
22 de juliol, a les 17.00 h
Conversa virtual mitjançant Zoom
Podeu veure la conversa fent clic aquí
Actor, autor, dramaturg i director argentí, Veronese va ser membre fundador d’El Periférico de Objetos i és un dels noms més destacats de la dramatúrgia de l’Amèrica Llatina. En aquesta sessió parla sobre la seva nova creació, Otoño Invierno, mostra part dels assajos de l’obra i conversa amb el periodista i poeta Andreu Gomila.
Amb: Andreu Gomila
Caminar per les línies de la mà com si fossin els anells d’un arbre
Mostra de l’11a edició d’Els Malnascuts
Una instal·lació interactiva, dilatada en el temps, que vol reflexionar al voltant dels mecanismes de la memòria i com determina aquesta memòria les nostres vides i la nostra identitat. Què configura la memòria i l’oblit? Com ens determinen el passat i el futur?
Direcció i dramatúrgia: Laura Riera, Adrià Aparicio, David Bustos
Intèrprets: Marina Olivares, Txell Navarro, Gerard Rodríguez, Clara Griffiths, Marc Sala, Patricia Bernaus
Disseny de l’espai, vestuari i il·luminació: Núria Mallofré, Helena Calafell, Pau Boesch, Lucía Fabó, Bruna Ribas, Iris Verge
Producció: Laia Rafols, Arnau Pérez, Daniel Zülke
Fotografia: Laia Rafols
Coordinació: Anna Serrano, Blai Juanet, Alba Sàez
Mostra del laboratori d’escriptura en viu
Frontera
16 i 17 de juliol, a les 17.00 h
Sala Beckett, Sala d’Assaig
Podeu conèixer el laboratori fent clic aquí
El Laboratori Dramatúrgic d’Escriptura en Viu mostra el resultat d’una creació col·lectiva al voltant de la intel·ligència artificial, una peça que ha implicat escriptures improvisades en grup, entre altres processos.
Creació: Yaiza Ares, Angelita Balcázar, Joana Brabo, Triana Doce, Juan Pablo Fuentes, Pablo Macho, Ximena Marsé, Xavi Oribe, Mar Pawlowski, Mireia Rey, Adriana Segurado, Dante Sorgentini, Alba Teixidó, Carla Torres, Laura Verazzi, Marcos Xalabarder, Marta Xalabarder Direcció i interpretació: Angelita Balcázar, Triana Doce, Juan Pablo Fuentes, Ximena Marsé, Xavi Oribe, Mireia Rey, Dante Sorgentini, Laura Verazzi, Marcos Xalabarder.