Sol Picó

  • Dansa
  • Espectacles amb cor

Malditas plumas

Ficció i realitat es barregen en el cabaret futurista imaginat per una de les grans de la dansa contemporània al nostre país. Ens transporta al Paral·lel dels anys vint del segle passat, seguint les experiències d’una de les vedets que li van donar vida.

Sigueu benvinguts i benvingudes al Paral·lel. Sí, aquí hi ha plomes per a tot: als vestits de la protagonista, però també suspeses del no-res, com a part d’una escenografia que utilitza tots els recursos del present per retre un homenatge al Paral·lel de principis del segle passat. Se n’encarrega Sol Picó, protagonista d’un muntatge en el qual assumeix la personalitat d’una vedet que comparteix amb el públic els seus records, les seves vivències i experiències. O potser no són les seves experiències i vivències, sinó només els seus somnis, projecció d’uns desitjos que mai no es van arribar a fer realitat? Entre la tendresa i la decadència, l’espectacle no només ens parla d’un temps i d’un espai molt concrets, sinó que s’endinsa en els sentiments i temors que acompanyaven els i les artistes del Paral·lel del passat, però que també ens acompanyen a tots nosaltres avui: la por de la mort, la pèrdua, la degradació…  No sabreu si el que passa a l’escenari és ficció o realitat, però, això sí, passareu una molt bona estona amb una Sol Picó que no només balla, sinó que assumeix al cent per cent el paper d’una artista de revista que canta cançons que coneixeu perfectament, que interactua amb el públic en tot moment i que utilitza la transformació i tota la màgia que desprèn el món de l’espectacle… i una mica més. Com és habitual en les creacions d’aquesta coneguda ballarina i coreògrafa, l’humor i la ironia són elements especialment presents a Malditas plumas, un muntatge que es va estrenar a Castelló de la Plana el 2020 i que s’havia d’haver vist el novembre d’aquest any passat al TNC, però que va haver de ser suspès a causa de la crisi sanitària de la covid-19. Com a còmplices de la proposta, grans talents de camps diversos que van des de l’escenògraf Joan Manrique (col·laborador habitual de la companyia) fins a l’escriptora Cristina Morales, passant per la dansa del col·lectiu Iniciativa Sexual Femenina (que també veureu al Grec 2021 interpretant el seu propi espectacle, La mártir Felícitas), la música de dos compositors acostumats a treballar amb el cos i el moviment (Aurora Bauzà i Pere Jou) i fins i tot la màgia del Mag Lari.

Una mostra més de la feina d’una coreògrafa amb una àmplia trajectòria internacional que forma part regularment de la programació del Grec Festival de Barcelona des del 1994 (Peve, espectacular dance poemato) i que ha dut al festival, entre moltes d’altres, produccions tan celebrades com Bésame el cactus (Grec 2001), Memòries duna puça (Grec 2013), W. W. (We Women) (Grec 2015) o Animal de séquia (Grec 2019).

Una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya, el festival Dansa Metropolitana i la Companyia Sol Picó.

Amb el suport del Centre Cultural de Terrassa.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 14 anys.

Fitxa artística

Autoria, direcció i interpretació: Sol Picó Assistència a la direcció: Carme Portaceli Direcció i composició musical: Aurora Bauzà i Pere Jou (Telemann Rec.) Interpretació musical: Roger Julià Coach en moviment: Viviana Escalé Textos: Heinrich Böll, Francisco Casavella i Cristina Morales Adaptació dramatúrgica: Cristina Morales Acompanyament: Iniciativa Sexual Femenina Assessorament titella: Andreu Martínez Costa Vestuari: Joan Miquel Reig Escenografia: Joan Manrique Escultura d’escena: Nico Nubiola Disseny d’il·luminació: Sylvia Kuchinow So: Stéphane Carteaux Construcció artefacte de màgia: Jordi Pau i Gastón la Torre Producció: Pía Mazuela i Núria Aguiló Sol Assistència de producció: Elena Espejo Col·laboració especial: Mag Lari Vídeo: Albert Miret Distribució: Palosanto Projects Fotografia: Erin Bassa, Joan Carles Fotografia i May Zircus Agraïments: Viviani Calvitti, Carmen Domingo, Roberto Fratini, Víctor Pavía, Maddish Falzoni i Nesa Vidaurrázaga

Video

Dates

  • Dates
  • Espai

    Teatre Nacional de Catalunya
    https://www.tnc.cat/

    Plaça de les Arts, 1

  • Durada
    60
  • Preu
    24