Ruta “La noche sin tiempo”

  • Teatre

Una investigació dramatúrgica contaminant/cleptòmana

Una obra de teatre escrita entre cinc autors i autores catalans i cinc de colombians i ambientada a Bogotà canvia de format i de ciutat i es transforma en una ruta acústica pel barri del Raval. Tota una experiència de creació escènica... en moviment!

Fa tres anys, un coordinador, cinc autors i autores catalans i cinc més de Colòmbia van començar a treballar conjuntament en la creació d’un mateix text que s’escriuria a onze parells de mans i a partir de cultures i maneres de treballar molt diferents. El resultat va ser una peça escènica experimental que es va poder veure al barri de Palermo, una zona de la capital colombiana que La noche sin tiempo descrivia mentre ens explicava les anades i vingudes de Polete, un jove migrant que lluitava per sobreviure-hi. Ara, el muntatge teatral ha pres la forma desconfinada d’una ruta que transcorre per espais del barri del Raval que van de la plaça de Jean Genet al carrer de l’Arc del Teatre o la Rambla del Raval. Atès que la història també ha canviat de ciutat, els autors barcelonins i colombians han reescrit les escenes pensant en escenaris de Barcelona i en el temps actual. Com viuria el confinament en un d’aquests pisos aquest jove migrant? Com seria casa seva si visqués aquí? I, sobretot, com s’habita una ciutat de dol, on un element invisible ha arrasat els carrers per on el nostre Polete hauria sobreviscut i deambulat en la versió anterior del text? El resultat és una passejada amb parada en punts concrets del barri on estareu convidats a veure vídeos, fotografies i altres materials mentre descobriu com es crea un projecte dramatúrgic simultàniament des de les dues ribes de l’oceà. En paral·lel, un col·loqui amb les autores i els autors i un taller d’escriptura amb mostra oberta de resultats complementaran aquesta reflexió a l’entorn dels trencaments dels límits geogràfics, poètics, metodològics, socials i humans. (Més informació sobre el col·loqui i el taller a l’apartat “Grec de proximitat”).
Un projecte del Teatre Tantarantana - DNI+D, de Teatre dels Argonautes i de la Fundació La Maldita Vanidad per al Cicló Internacional 2018-2020 de creació dramatúrgica entre Barcelona i Bogotà.
Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona – Institut de Cultura, Ajuntament de Barcelona i Tantarantana Teatre.

Fitxa artística

Dramatúrgia: Johan Velandia, Laia Alsina, Tania Cárdenas, Laura Mihón, César Álvarez, Saeed Pezeshki, Eric Balbás, Jeferson Palacios, Salvador S. Sánchez, Denise Duncan Coordinació dramatúrgica, metodologia i adaptació dramatúrgica a l’espai sonor: Albert Tola Direcció: Pau Masaló Llorà Composició, espai sonor i so: Carlos Gómez Intèrprets: Mar Pawlowsky, Cristina Arenas, Laura Vila Kremer, Catalina Calvo i Adrià Olay Coordinació del projecte: Julio Álvarez Direcció de producció: Ferran Murillo Ajudantia de producció: Andrés Santos Fotografia: Moggy Amrani Fotomuntatge: Pau Masaló Llorà

Dates

  • Calendari
    Del 15 al 26 de juliol. Horaris dels recorreguts: de dimecres a divendres, a les 18.30, 19.00, 19.30, 20.00 i 20.30 h; dissabte i diumenge, a les 17.30, 18.00, 18.30, 19.00, 19.30, 20.00 i 20.30 h
  • Espai

    Carrers i places del barri del Raval (sortida des del Teatre Tantarantana)

  • Durada
    70
  • Llenguatge
    Castellà
  • Preu
    6