Pel seu desè aniversari, la formació barcelonina aplega al Grec molts dels músics amb qui ha col·laborat en aquest temps. El seu concert es converteix així en una fotografia sonora de la música catalana dels últims deu anys.
És un quartet de corda, però la seva singularitat rau en el fet que s'han entestat a recuperar aquelles músiques que van ser menystingudes en el seu moment perquè eren massa innovadores o perquè no seguien els cànons de l'època. També per la seva decidida voluntat de traspassar fronteres artístiques i musicals i trobar espais comuns amb els sons més diversos, una activitat que han exercit amb generositat, inspirats pel nom d'un poeta visual, Joan Brossa, que reivindicava tant la imaginació com la unitat de la creació artística. Sota la forma del que anomenen "Col·lectiu Brossa", han col·laborat amb grups de pop com Astrud, amb formacions consagrades al hip-hop com els Falsalarma, amb el contratenor Jordi Domènech, amb Enric Montefusco, líder dels Standstill, amb cantautors com Maria Coma, amb noves veus del rock com Maika Makovski o amb estrelles emergents tan versàtils com Judit Neddermann o Maria Rodés. Tots ells, i alguns més, acompanyaran els membres d'una formació que repassa, així, alguns dels millors moments de la seva història, però també de la nostra.
Direcció d'escena: Míriam Escurriola; Interpretació musical: Quartet Brossa (Aleix Puig, Pere Bartolomé, Imma Lluch i Quico Pugès), Gregori Ferrer (acordió, piano, clavecí), Antonio Sánchez (bateria i percussions), Oriol Martí (contrabaix), Isabelle Laudenbach (guitarra), Marc Casas (marimba, vibràfon, percussions), Oleguer Aymamí (violoncel) i Pau Valls (trompa); Amb la participació de: Manolo Martínez (Astrud), Falsalarma, Jordi Domènech, Enric Montefusco, Marta Valero, Maria Coma, Maika Makovski, Judit Neddermann, Maria Rodés, Litus, Elies Barberà (actor) i Merlí Borrell (artista audiovisual); Disseny de so / concepció sonora: David Casamitjana; Disseny de llums: Cube bz; Producció: Núria Segovia - VESC;