Orpheus, el músic i poeta més gran del món, queda devastat per la mort de la seva estimada Eurídice. Amb l’ajuda de l’Spiritcom, una màquina d’immersió virtual, i acompanyat pel poder de la seva música, Orpheus es llança a l’Hades decidit a tornar Eurídice a la vida.
Aquest és un viatge en el qual flueixen els gèneres, des de la fabulació mitològica a la crònica contemporània, una davallada a un món on la virtualitat genera un nou paradigma de confrontació entre la vida i la tecnologia. La frontera entre realitat i metavers es dissol i reclama, davant de la gran pressió tecnològica, una revisió ètica urgent sobre el poder de l’amor, de l’art i de les noves eines immersives per fer front a la mort i al dol.
Insectotròpics continua amb l’experimentació en viu del seu particular encreuament de mitjans i incorpora recursos inèdits en la seva trajectòria, en el camí cap a un refinament de la seva bacanal visual i sonora. El llenguatge propi assolit per la companyia i que identifica les seves creacions torna amb més força que mai. Igual que han fet en espectacles anteriors, Insectotròpics utilitza la tècnica del cinema en directe per narrar una història que s’explica amb tots els secrets de la posada en escena al descobert i que fa ús de recursos com la robotització de càmeres, l’expressió plàstica de la pintura i la manipulació digital en directe. En l’obra es juxtaposen àudios provinents de material audiovisual trobat a les xarxes socials amb texts extrets del diari d’una membre de la companyia escrits durant una vivència personal de dol.
És un muntatge multidisciplinari, sorprenent i extremament lliure, en el qual el mestissatge de llenguatges i mitjans obre la porta a una infinitat de possibilitats expressives. Si Orpheus és un músic prodigiós, en escena l’acompanyarà una Eurídice procedent del món de l’òpera. Tots dos protagonitzen un espectacle d’alt impacte, entre la performance, el live art i el concert.
Autors de muntatges com La Caputxeta Galàctica (2012), Compra’m (2015), The Legend of Burning Man (2017) o Cançó de Nadal (2020), Insectotròpics han dut els seus espectacles per països i festivals de tres continents i han actuat en escenaris del Regne Unit, Dinamarca, Noruega, Alemanya, Suïssa, Mèxic, Colòmbia, Corea del Sud o Taiwan, entre molts altres.
Una col·laboració del Grec 2022 Festival Barcelona i Fira Tàrrega.
Amb el suport de: ICEC - Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Konventpuntzero, Fabra i Coats: Fàbrica de creació, Centre Cívic Casa Groga, Danseu Festival, Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, fab Casa del Mig, ITES Imatge i So, L'Estruch. Fàbrica de creació de les arts en viu de l'Ajuntament de Sabadell.
Dramatúrgia: Insectotròpics, Direcció: Insectotròpics, Interpretació: Bru Ferri, Elena Martinell, Xanu, Laia Ribas, iEX, André Cruz, Composició musical: Tullis Rennie, Bru Ferri Construcció i robòtica: Jan Barceló, Escenografia: Insectotròpics, Il·luminació: Bernat Jansà, Vestuari: Xavier Mancho, Producció executiva: Maria Thorson, Ajudantia de producció: Eric Sánchez, Assistència tècnica: Júlia Bernales, Joan López, Distribució: Mateu Pascual Labourdette, Pau Estrem, Amb la col·laboració de: David Climent Fotografies: Insectotròpics