NUYE

  • Circ
  • En família

Companyia de Circ “eia”

Aquesta companyia amb dotze anys de vida consagrats a parlar sobre relacions humanes amb el llenguatge del circ dedica el seu espectacle més nou a les relacions de parella i l'anar i venir entre una persona i les altres, en una recerca constant per completar-nos.

Despertem en un lloc solitari després d'un llarg aïllament. Ens falta quelcom. Comencem a buscar dins nostre per tornar a completar-nos: busquem entre les nostres llums i les nostres ombres, parts de nosaltres que semblen contradictòries, però que són complementàries: el surrealisme, la racionalitat, la certesa, la poesia… I de sobte, quan el món exterior xoca amb l’interior, ens adonem encara més nítidament de la necessitat d’anar a buscar i connectar amb l’altre. Amb l’altra. I poder tocar-nos, donar-nos la mà, abraçar-nos, compartir-nos… Com mitges paraules que es busquen per a compondre una frase... Perquè a vegades sentim que estem fets i fetes de moltes meitats. Equilibri, confiança, dualitat, separació, conflictes … Són conceptes que apareixen en aquesta  proposta circense i coreogràfica per a sis acròbates que recull el nostre anar i venir entre una o un mateix i les altres persones, en una recerca constant per a completar-nos.

NUYE és un projecte de creació per sis acròbates que sorgeix de l’exploració de les diverses dinàmiques de les relacions de parella. La nostra societat ha incorporat una visió profunda i oberta de les parelles, que prenen múltiples formes: un home i una dona, dues dones, dos homes, dues persones que no estan necessàriament lligades a un d’aquests gèneres… Al mateix temps, com a acròbates, les dinàmiques de parella representen el nostre dia a dia. Estem constantment en contacte amb l’altra persona, ens toquem i ens comuniquem molt profundament de manera no verbal… Sempre estem gestionant els estats d’ànim, la càrrega física i les emocions de l’altre. Però l’obra artística és mirall de la societat i la realitat ha anat modificant el nostre procés de creació. En un moment com l’actual, en què l’aïllament ens ha estat imposat, creix la introspecció i la recerca interna. Alhora, el contacte amb l’altre esdevé més valuós que mai. Anar i venir entre un mateix i els i les altres, en una recerca constant per sentir-nos complets, és l’eix d’aquesta proposta circense i coreogràfica. Tot té lloc en un escenari ocupat per una paret modular que pren vida, amb els seus forats, portes i un trampolí i que, com nosaltres, té moltes cares.

Aquesta és la nova producció d’una companyia nascuda el 2009 amb un nom que vol dir “sí” en sard o que respon a l’acrònim d’élans imprévus accordés (“impulsos imprevistos acordats”, en francès), segons preferiu, i que va aplegar artistes de companyies diverses. Junts, han creat quatre espectacles (CAPAS, inTarsi, Espera, La Pranza!) i han esdevingut ja tot un referent, a Catalunya i al conjunt de l’Estat, d’un circ contemporani que col·loca l’ésser humà al centre de les seves creacions.

Una coproducció de Grec 2021 Festival de Barcelona, Mercat de les Flors, Theater op de Markt (Bèlgica), Festival AssemblageS (Suïssa), LAtelier Culturel de Landerneau (França), Pont des Arts de Cesson-Sévigné (França), Théâtre de Vénissieux (França), FLIC Scuola Circo Torino (Itàlia), Festival La Strada (Àustria)

Amb la col·laboració del Festival Temporada Alta (Girona/Salt), Festival UP! - Espace Catastrophe (Bèlgica), La Central del Circ, Teatre LArtesà (el Prat de Llobregat), Teatre Principal de Terrassa, Teatre Cirvianum (Torelló), Teatro Cervantes (Arnedo), Graner, Centre de creació (Barcelona), LEstruch - Fàbrica de creació de les arts en viu (Sabadell)

Amb el suport institucional de lInstituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música del Ministeri de Cultura, Educació i Esport, lInstitut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya i lInstitut Ramon Llull Llengua i Cultura Catalana.

Espectacle recomenat per a espectadors i espectadores a partir de 6 anys.

Fitxa artística

Idea original: Companyia de Circ “eia” Direcció i dramatúrgia: Armando Rabanera Muro, Fabrizio Giannini, Roberto Magro Creació i interpretació: Abby Neuberger, Luca Bernini, Maiol Pruna Soler, Francesco Germini, Laia Gómez Iglesias, Ona Vives Pérez Coreografia: Michelle Man Direcció musical: Cristiano i Davide della Monica Escenografia: Companyia de Circ “eia”, Óscar de Paz, Benet Jofre Vestuari: MOMU Espacio Textil Col·laboracions artístiques: Roberto Olivan, Elena Zanzu, Le Ficufresche Producció: Companyia de Circ “eia” Fotografia: Maite Caramés, Clara Pedrol

Video

Dates

  • Dates
  • Espai

    Mercat de les Flors
    http://mercatflors.cat

    Plaça Margarida Xirgu, 1, 08004 Barcelona

  • Durada
    60
  • Llenguatge
    Espectacle sense paraules
  • Preu
    22