De la tecnologia a la literatura, passant per la música i el moviment. Aquest juliol, les nits de dimecres, les arts més diverses prenen Montjuïc.
MULTIMÈDIA
Tots els dimecres, del 4 de juliol al 29 d’agost
Carrers modernistes
Píxels
L’ordinador, la càmera fotogràfica, el mòbil... Tots funcionen a base de píxels, unitats que, associades les unes amb les altres, formen imatges. Són part de la nostra vida i, també, la matèria primera d’aquesta instal·lació interactiva de Jonas Vorwerk i Yoren Schriever, que experimenten amb els píxels amb resultats sorprenents. La tecnologia feta joc.
DANSA
Dimecres 4 de juliol, 20 i 22 h
Vestíbul
Memòries corporals
Ni la dansa és només cosa de joves, ni els espectadors tenen per què limitar-se a mirar. El coreògraf i ballarí Cesc Gelabert trenca tòpics creant una coreografia amb vint-i-cinc persones grans i vint-i-cinc de joves en la qual, a la part final, farà participar el públic assistent.
LLETRES
Dimecres 4 de juliol, 21 h
Auditori
Un vas de plata
Humor, senzillesa i sensibilitat. El poeta i narrador Antoni Marí va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona i el premi Crítica Serra d’Or el 1992 amb una col·lecció de relats sobre l’adolescència . Ara, Montserrat Carulla i Sílvia Bel hi posen la veu en aquesta lectura dramatitzada.
Dimecres, 25 de juliol, 21 h
Auditori
A cegues: lectures a les fosques
No us caldrà tancar els ulls per concentrar-vos en el món de sensacions creades per sons i paraules. I és que aquesta lectura dramatitzada es fa a les fosques i va a càrrec de persones cegues o que pateixen alguna deficiència visual. Ells s’encarreguen de llegir i escenificar fonèticament els textos, amb l’ajut d’efectes sensorials, musicals i d’àudio.
CABARET LITERARI
Dimecres 11 de juliol, 21 h
Auditori
Tots aquests dois
Mallorquí d’origen guineà, el poeta i músic Guillem d’Efak va ser una de les veus imprescindibles de la nova cançó. Pep Tosar repassa la trajectòria vital d’un home amb una intel·ligència humanista fora de mida que va viure en permanent acte de rebel·lia.
Amb Pep Tosar (interpretació, dramatúrgia i direcció), David Mengual (piano), Marc Cuevas (contrabaix) i Oriol Roca (bateria).
Dimecres 18 de juliol, 21 h
Auditori
Del cant i el desencant: cabaret literari
Notes i lletres són protagonistes a parts iguals d’una proposta que explora les fronteres entre la realitat i la ficció, entre l’absolut i el relatiu. Un acordió acompanya les paraules i crea un espai sonor que embolcalla un espectacle que beu de la literatura i la música.
Amb Pepelú Guardiola (dramatúrgia), Joan Alavedra (acordió) i Xavier Albertí (direcció).
MÚSICA
Dimecres 11 i 18 de juliol, 20 i 22 h
Pati anglès
El musical participatiu
Fem un viatge per la història del teatre musical? Condueixen Gershwin, Rodgers, Bernstein, Sondheim, Kander, Webber i Schönberg, entre d’altres, i hi haurà parades a obres mestres del gènere com Cats, Els miserables o Chicago. Escoltareu les interpretacions de Mone i Sergi Albert, primeres figures del musical a casa nostra, a més de les d’un cor de cantaires format per gent del carrer que ha participat en la convocatòria i una orquestra de deu músics.
Amb Óscar Peñarroya (direcció musical), Xavier Casan (direcció escènica), Mone (soprano) i Sergi Albert (tenor).
Dimecres 25 de juliol, 20 i 22 h
Lloc: pati anglès
Ianizer & Lemethy
El jove emprenedor català Víctor Guixer, procedent del món del house i el trance, es va sumar el 2009 al duet format per Jonathan Lemethy i Ian Mostrom per explorar plegats nous camins dels sons electrònics. I tots tres han creat un nou estil musical que, ara, presenten a casa nostra per primera vegada: el new dance symphony.
Espai
Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, 08038 Barcelona, Barcelona, Espanya