Un viatge a través de la memòria. Un homenatge al sacrifici i a la lluita d'una dona compromesa amb la justícia, les llibertats democràtiques i la defensa dels drets humans.
Neus Català i Pallejà va néixer el 1915 en el si d'una família pagesa dels Guiamets (Priorat). Un any després d’haver esclatat la Guerra Civil es va establir a Barcelona i es va implicar en la lluita antifeixista. La derrota republicana la va obligar a exiliar-se a França. En la Segona Guerra Mundial va col·laborar amb la resistència francesa durant l’ocupació d’aquest país per les tropes d’Alemanya. Fou detinguda pels nazis i deportada als camps d’extermini de Ravensbrück i Holleischen. Hi va romandre fins a l'alliberament i ha dedicat la vida a recordar aquelles companyes de captiveri a les quals va sobreviure i amb les quals va conèixer l'horror, però també la solidaritat. La seva vida va ser novel·lada per l'escriptora Carme Martí i ara puja als escenaris.
Autoria: Carme Martí; Dramatúrgia: Josep Maria Miró; Direcció: Rafel Duran; Intèrpret: Mercè Arànega; Escenografia i vestuari: Pep Duran ; Disseny d'il·luminació: Quico Gutiérrez; Disseny d'espai sonor: Lucas Ariel Vallejos; Ajudant de direcció: Mònica Bofill; Direcció de producció: Carles Manrique (Velvet Events); Distribució: Elena Blanco (Magnètica Management) ; Direcció tècnica: Xavier Xipell “Xipi”; Alumne en pràctiques: Montserrat Butjosa; Fotografia: David Ruano, Albert Carreras ; Premsa: Joan Estrada;