Potser passa en un teatre, però l'autèntic escenari d'aquest muntatge és la xarxa, des d'on artistes que van formar part de cinc moviments ciutadans de diferents països ens parlen en directe de les revolucions que van viure.
Un director català i una directora de Mont-real van començar un dia a parlar d'art i política i van acabar confegint un projecte que es representa en un teatre, però que passa simultàniament a cinc ciutats. Intersections reuneix cinc artistes que han viscut, des de dins, moviments revolucionaris: la revolució verda (Teheran, 2009); la revolució tunisiana (Tunis, 2011); el moviment dels Indignats (Barcelona, 2011); la primavera de l’Arç (Mont-real, 2012) i el moviment del Gira-sol (Taipei, 2014). L’espectacle és una finestra que s'obre al món en directe per tal que ens qüestionen el nostre temps i el nostre desig de revolució.
El muntatge, que parteix d’un enfocament documental, s’inspira en les experiències personals dels intèrprets i comunica en directe els espectadors, a través de grans pantalles de vídeo, amb cinc ciutadans que van viure aquells fets. Es tracta d’una exploració poètica dels seus somnis, esperances i decepcions en relació amb el seu desig de revolució. Què podem compartir amb els nostres contemporanis que viuen a centenars de quilòmetres de distància durant un esdeveniment teatral? L’escenari esdevé un espai d’interseccions, on convergeixen les vivències, els imaginaris i les emocions dels protagonistes. Una experiència escènica que ja és, en si mateixa, una revolució.
Ricard Soler Mallol és membre fundador de la companyia barcelonina Obskené. Ha creat espectacles com Alpenstock, Ciutat de vidre (Grec 2016 Festival de Barcelona) o la versió contemporània d'un clàssic de Lope de Vega, Fuenteovejuna, breve tratado sobre las ovejas domésticas. Mireille Camier, per la seva banda, és una directora de Mont-real que s'ha capbussat en la dramatúrgia alemanya contemporània i que busca redefinir la relació amb l'espectador en muntatges immersius.
Una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona, la Companyia Obskené i Produccions Quitte ou Double.
Amb el suport de La Serre – arts vivants (Montreal), ZH Festival (Montreal), Théâtre La Chapelle - Scènes Contemporaines (Montreal), Productions Recto-Verso (Quebec), la maison de la culture Parc-Extension (Montreal), L’Artisto (Tunis), Conseil des arts du Canada, Conseil des arts du Montréal, la Fondation Cole (Montreal) i la Commission internationale du théâtre francophone.
Dimarts 16 de juliol hi haurà un col·loqui postfunció amb la companyia.
Direcció i dramatúrgia: Mireille Camier i Ricard Soler Mallol Interpretació: David Teixidó (Barcelona), Ons Trabelsi (Tunis), Rambod Vala (Teheran), Jean-François Boisvenue (Mont-real), Yu Yen-Fang (Taipei) Escenografia: Cassandre Chatonnier Ajudantia d’escenografia: Léa Pennel Il·luminació: Catherine Fournier-Poirier Disseny de so: Ariane Lamarre Ajudantia de disseny de so: Marie-Frédérique Gravel Disseny de vídeo: Jean-François Boisvenue Direcció tècnica: Catherine Fournier-Poirier Consell dramatúrgic: Chloé Gagné Dion Producció: Obskené, Productions Quitte ou Double