Un autor nord-americà multipremiat signa aquesta peça, un retrat precís de les imperfeccions i els secrets d'una família de classe mitjana-baixa on, malgrat tot, hi ha espai per a l'esperança.
El director Mario Gas ha volgut portar a escena el tercer muntatge de Karam, un autor que, amb aquesta peça, va guanyar al seu país el prestigiós premi Tony i el premi OBIE en la categoria de millor obra teatral l'any 2016. L'any anterior, ja havia guanyat el premi de dramatúrgia Berwin Lee i va ser finalista al premi Pulitzer per una altra de les seves obres, Sons of the Profet. En la peça teatral que ara arriba al Grec, ens relata el dinar d'Acció de Gràcies d'una família que, trencant la tradició, ha programat la trobada en un apartament de Chinatown, on viu una de les filles, en lloc de la casa familiar de Pennsilvània. Durant el sopar es desvelaran secrets que provocaran baralles i que encetaran unes discussions esgotadores que es perllongaran fins a la fi de la jornada. És una nova mostra del teatre d'un autor que, tot i parlar amb freqüència en els seus textos sobre la pèrdua en les formes més diverses (de la salut, de l'amor, de la innocència...), sempre deixa oberta la porta a l'esperança i posa de manifest la confiança en la resiliència humana.
Una producció del Grec 2018 Festival de Barcelona i el Teatre Romea.
Autoria: Stephen Karam Versió / Adaptació: Ernest Riera Direcció: Mario Gas Interpretació: Jordi Andújar, Jordi Bosch, Lluïsa Castell, Miranda Gas, Maife Gil, Candela Serrat Escenografia: Jon Berrondo Vestuari: Antonio Belart Espai sonor: Orestes Gas Disseny de la il·luminació: Txema Orriols Caracterització: Toni Santos Ajudantia de direcció: Montse Tixé Ajudantia de vestuari: Maria Albadalejo