La relació entre l'autor de Cementiri de Sinera i el poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel inspira un espectacle que els ret homenatge en el centenari dels seus naixements.
Amb un títol que evoca un dels versos més coneguts de Bartomeu Roselló-Pòrcel, aquesta proposta escènica reviu l’amistat entre el poeta mallorquí i Salvador Espriu. Una relació que neix durant la joventut i que passa de l’admiració mútua, la complicitat intel·lectual i l’afecte, a les divergències personals i ideològiques, en el context de la República, la guerra i la postguerra. Ara, aquesta història la vivim a través dels seus poemes, proses i cartes, en una dramatúrgia basada en el llibre de Rosa Delor La mort com a intercanvi simbòlic. Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Salvador Espriu: diàleg intertextual (1934-1984). Espriu, Rosselló-Pòrcel i la seva amiga Amàlia Tineo ens porten a recórrer una relació complexa i singular. Una relació que s’estén més enllà de la mort prematura de Rosselló-Pòrcel, perquè Espriu no deixà d’evocar-lo al llarg de la seva obra i durant tota la seva vida. Flames a la fosca descobreix un Espriu que fou jove, un Espriu desconegut, un Espriu emocionat i emocionant.
Autoria: Salvador Espriu, Bartomeu Rosselló-Pòrcel; Dramatúrgia: Rosa Delor, Teresa Vilardell i Miquel de Palol, amb la col·laboració de Fina Rius; Direcció: Teresa Vilardell; Intèrprets: Manel Barceló, Fina Rius, Salvador Miralles, Miquel de Palol; Escenografia: Alfons Flores; Disseny d'il·luminació: Carlos Lucena; Producció: Mola Produccions; Producció executiva: Anna Rius; Imatge: Mercedes Rodríguez; Fotografia: Mercedes Rodríguez; Ajudant de direcció: Marta Soro; Ajudant de producció: Marta Rius; Idea: Rosa Delor; Entrenament corporal: Pere Sais; Ajudant d'escenografia: Nadia Balada, Núria Torrel; Espai sonor: Jordi Collet; Figurinista: Antonio Belart; Maquillatge i perruqueria: Toni Santos; Ajudant d'il·luminació: Rubèn Taltavull; Assessorament d'escenografia: Joan Segura; Distribució: Bitò Produccions; Comunicació: Mireia Saura;