Flamenco Queer + Teknodrag

  • Escena híbrida

Molinex

Tota una declaració d’intencions de la celebració de la diversitat que proposa aquest cicle d'actuacions. L’art drag i la performance esdevenen eines per explorar el flamenc i desafiar la categorització de les sexualitats dissidents.

L’espectacle Flamenco Queer és una representació de la identitat dins i fora del flamenc. Explora els estils més jondos del baile, el cante i la guitarra a través d’una narrativa i d’una estètica contemporànies, i deixa clar el vincle personal del flamenc amb la cultura queer i popular. La força del projecte també resideix en el grapat d’artistes multidisciplinàries que hi col·laboren. En les seves actuacions combinen elements de drag i performance amb baile, cante, toque i palmas.

Lyn Diniz, Luciana Chieregati, Feña Celedon i Sara Manubens integren el col·lectiu d’artistes queer Teknodrag. Aborden la performance drag d’una manera crítica, desbocada i en constant transformació. I treballen amb el que anomenen ‘’tecnologia drag’: una sèrie d’eines artístiques que creuen experiències vitals com la migració i la transgeneritat per tal d’expandir la pràctica drag com un dispositiu artístic, polític i afectiu que aixeca ben alt el dit del mig a l’hegemonia cisgènere.

Molinex és una celebració de la diversitat a través de la performativitat vinculada a les arts escèniques, la música, la performance i el rescat de la memòria. Emmarcada en el Grec 2022 Festival de Barcelona, és una proposta canalla i queer amb El Molino com a escenari i el Paral·lel com a context.

Una coproducció del Grec 2022 Festival de Barcelona.

Pots consultar tota la programació de Molinex, aquí.

Fitxa artística

Flamenco Queer
Amb: Rubén Heras (baile), Jero Férec (guitarra). Amb la col·laboració especial de: Ana Brenes (cante), Shani La Santa (cante, drag) i Jesús Campos (percussió)

Tekno Drag
Amb: Lyn Diniz, Luciana Chieregati, Feña Celedon i Sara Manubens

Dates