Fins i tot la foscor (Even the Darkness) (即使是黑暗)

  • Circ

25è Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris

Una experiència nascuda a Nou Barris per donar suport a la creació de circ contemporani celebra el primer quart de segle de vida amb un muntatge que combina disciplines i que recorre, en forma de tragicomèdia, la història cultural i religiosa d’Occident.

El Circ d’Hivern impulsat per l’Ateneu Popular 9 Barris va néixer el 1996 per facilitar la creació de companyies que contribuïssin a consolidar l’escena barcelonina de circ contemporani. L’espectacle, sempre liderat per artistes o col·lectius diferents, es presenta per Nadal a l’Ateneu Popular 9 Barris i després fa gires i es pot veure, depenent de l’èxit del muntatge, a punts diversos de Catalunya, a la resta de l’Estat o a països de mig món. És el que va passar amb espectacles com el Circus Klezmer, un dels més representats de tots els que han nascut d’aquesta iniciativa. El Nadal passat, per celebrar els primers vint-i-cinc anys, el Circ d’Hivern va apostar per un espectacle de mitjà o gran format i va convertir-ne en còmplice el Grec Festival de Barcelona. No és estrany, perquè les dues directores de Fins i tot la foscor són integrants de la companyia My!Laika, que vam conèixer al Grec 2013 Festival de Barcelona amb Popcorn Machine (A domestic Apocalypse), una proposta d’estètica neofuturista que omplien d’elements gairebé dadaistes, en un joc constant amb l’absurd. Tornareu a trobar aquest mateix element en l’espectacle creat per Eva Ordóñez, Philine Dahlmann i sis artistes que elles han triat per fer un viatge a través del temps i de la culpa des d’un llenguatge tragicòmic. Ho faran a partir de tècniques de circ, com el trapezi, la contorsió o la corda volant, però també fent servir el teatre, les coreografies del ballarí Junyi Sun i la música en directe i la performance que aporta Emiliano Pino.  Amb aquests elements, construiran un espai que potser forma part de la realitat, però que transcorre, de manera paral·lela, en un univers desconcertant i, de vegades, anacrònic. La creació, la culpa o la llibertat són alguns dels temes que es plantegen en unes escenes en què es barregen estètiques diverses i que ens conviden a mirar-nos amb uns altres ulls els textos que considerem sagrats o clàssics i a preguntar-nos què els diferencia d’altres narracions i de ficcions, com aquest mateix espectacle.

Una coproducció del Grec 2021 Festival de Barcelona i Bidó de Nou Barris.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, lInstitut de Cultura de lAjuntament de Barcelona, Xarxa Transversal, Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música, i Barcelona Activa.

Aquest espectacle ha fet residències a lEspai de Circ Cronopis, Tub dAssaig 770, La Central de Circ i Ateneu Popular 9 Barris.

Espectacle recomanat per a espectadores i espectadors a partir de 12 anys.

Fitxa artística

Direcció: Philine Dahlmann, Eva Ordóñez Interpretació:  Emiliano Pino, Dominique Joannon, Laura Espósito, Julie Bergez, Elise Bjerkelund, Junyi Sun Coreografia: Junyi Sun, en col·laboració amb la companyia Disseny de la il·luminació: Ivan Tomasevic Concepció sonora: Emiliano Pino, Philine Dahlmann, Anatole Petit Música en directe: Emiliano Pino, en col·laboració amb la companyia Vestuari: Mariona Signes Escenografia: Mariona Signes, Salvatore Frasca Il·lustració del cartell: Chamo San

Video

Dates

  • Dates
  • Espai

    Mercat de les Flors
    http://mercatflors.cat

    Plaça Margarida Xirgu, 1, 08004 Barcelona

  • Durada
    70
  • Llenguatge
    Castellà i anglès
  • Preu
    22