Enciclopedia de Fenomenos Paranormales Pippo y Ricardo

  • Teatre

Rodrigo García

Un creador teatral directe i provocador recluta dos dels seus intèrprets preferits, Gonzalo Cunill i Juan Loriente, per posar en escena un muntatge que es basa en fragments d'una obra de principis de segle XX sobre fenòmens anormals.

Pippo i Ricardo, dos amics membres d'una organització misteriosa inspirada en una antiga lògia maçònica, es dediquen a investigar un seguit de fenòmens de caràcter paranormal. Duran a terme les seves investigacions introduint-nos en un món d'anomalies amb molt a veure amb les que descriu l'investigador nord-americà de fenòmens paranormals Charles Fort (1874-1932) en El llibre dels condemnats.  Pedres que cauen del cel sense que se'n conegui la procedència, pluges de peixos, rodes de foc al cel... Quin és l'origen de tots aquests fenòmens? Fort ofereix les hipòtesis més estrafolàries en un llibre que és considerat una crítica directa al positivisme científic del seu temps. Estudiaran les anormalitats que descriu Fort els protagonistes d'aquest muntatge. I ho faran en una tenda de campanya a tocar del mar, on es trobaran amb una criatura desconcertant, The Thing, possiblement vinguda d'un altre món...

El llibre dels condemnats constitueix un punt de partida per parlar sobre fenòmens paranormals, però també sobre l'art i el seu consum, la manera com percebem la creació i sobre les modes. Tot pren la forma, en el llenguatge sempre incòmode de Rodrigo García, d'un text que el mateix artista considera gairebé "de pallassos", en què l'estupidesa no és precisament absent. El resultat és una nova posada en escena desconcertant i provocadora d'un artista que s'expressa com sempre amb la màxima llibertat. Textos projectats en pantalles, una poètica evocadora, l'absurd en estat pur, uns músics que s'estan a l'escenari durant tota la representació... Són alguns dels elements d'una posada en escena de Rodrigo García que és successora de títols tan coneguts com Notas de cocina, Conocer gente, comer mierda, Compré una pala en IKEA para cavar mi tumba, Golgotha Picnic o Agamenón.

Una producció de Rodrigo García i Boucherie Théâtre / Actoral

En coproducció amb el Grec 2019 Festival de Barcelona, Teatros del Canal (Madrid), Bonlieu Scène Nationale (Annecy),  Festival NEXT  (Valenciennes), Théâtre Vidy (Lausanne), Boucherie Théâtre (Ligüeria / Marsella).

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Piloña (Infiesto - Astúries).

Rodrigo García / Boucherie Théâtre és una companyia subvencionada pel Ministeri de la Cultura i la  Comunicació de França - DRAC.

Fitxa artística

Text: Rodrigo García i fragments triats d'El llibre dels condemnats de Charles Fort Direcció i espai escènic: Rodrigo García Interpretació: Gonzalo Cunill, Juan Loriente Creació musical i efectes sonors en directe: Caballito Netlabel, Chico Trópico Música addicional: Ionisation, d'Edgar Varèse, interpretada per l'Ensemble InterContemporain (direcció de Pierre Boulez) Pel·lícula: Dropped Frames (David Rodríguez Muñiz, Pedro Acevedo, Jesús Santos) Actrius de la pel·lícula: Aída Valladares, Ike Wahl, Lidia Rodríguez Creació audiovisual: Ramón Diago Vestuari i maquillatge: Deva Gayol Realització de The Thing: Arturo García Realització de les màscares: Alfonso Gayol Creació del robot: Alberto Valverde, Maria Castellanos Realització de les peces addicionals: Daniel Romero Disseny de la il·luminació: Sylvie Mélis Direcció tècnica: Roberto Cafaggini Tècnic d'escena: Louis Guerry Tècnic de so: Vincent Le Meur Ajudantia de direcció: Sarah Reis Disseny gràfic: Arturo Iturbe Producció: Sarah Reis

Dates

  • Dates
  • Espai

    Mercat de les Flors
    http://mercatflors.cat

    Plaça Margarida Xirgu, 1, 08004 Barcelona

  • Durada
    90
  • Llenguatge
    Castellà
  • Preu
    22