El valor de res

  • Escena híbrida

Cia. Pagans

L’espai on llegim un llibre modifica la manera com l’interpretem? Es pot llegir durant un espectacle? Si voleu respostes o si us pregunteu si literatura i tecnologia són oposats, us esperen en aquest muntatge pluridisciplinari i itinerant.

Més que un muntatge o un espectacle habitual, El valor de res promet ser tota una experiència escènica pluridisciplinària, ja que, amb el fet de llegir un llibre com a tema central, aquí s’integren les arts escèniques, la literatura, la tecnologia i la natura. Com pot ser? Us convidaran a caminar per un espai natural de la ciutat. En algun moment trobareu un llibre i una cadira que us esperen. Asseieu-vos-hi i, sí, llegiu. Ho fareu en grup, en una mena d’aquelarre tranquil dedicat a la memòria d’aquelles dones que celebraven trobades clandestines en indrets allunyats, lliures de la presència masculina, per compartir coneixements, especialment sobre el món vegetal, i que van acabar sent titllades de bruixes.

El llibre, com a “memòria vegetal”, en paraules d’Umberto Eco, és el tema d’una experiència en la qual l’espectador o espectadora s’asseurà a llegir sabent que pot passar qualsevol cosa al seu voltant. Tot, amb el llenguatge propi d’una companyia que proposa escenaris en els quals tradició, tecnologia i ecoconsciència, conceptes que de bon principi semblen molt llunyans, troben punts de contacte, formes de conviure i maneres de potenciar-se l’un a l’altre. La proposta utilitza la tecnologia com a element narratiu, posant en valor el context natural i adreçant-se al públic de manera tant col·lectiva com individual.

És la nova proposta de la Cia. Pagans, un col·lectiu escènic amb una vinculació especial amb la tecnologia que ja va convertir els telèfons mòbils i la natura en còmplice dels espectadors en propostes com Paraules que trenquen ossos, guanyadora dels XXIII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques.

Una producció de Cia. Pagans, FiraTàrrega i Fira Mediterrània.

Amb el suport de l’Associació Plataforma d’Arts de Carrer i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquest espectacle ha rebut els ajuts a la creació Carlota Soldevila del Teatre Lliure.

Espectacle en residència al Teatre Tantarantana amb el suport d’ Àtic, Associació Teatral d’Innovació i Complicitats, Festivales de los Castillos i Festival de Llegendes de Catalunya.

Amb la col·laboració del MUHBA Vil·la Joana - Casa Museu de Jacint Verdaguer.

 

S’adverteix als espectadors i espectadores que aquest escenari no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

El punt de trobada és l'accés a l'estació del Baixador de Vallvidrera de Ferrocarrils de la Generalitat. Recordeu-ho si arribeu a Vil·la Joana en vehicle particular.

L'espectacle transcorre en un espai natural, en exteriors, i no en un escenari convencional.

Espectacle per a espectadors i espectadores a partir de 12 anys.

 

Fitxa artística

Autoria: Cia. Pagans. Direcció: Núria Clemares. Disseny de llums: David Bofarull. Disseny sonor: Rafel Plana. Direcció i disseny tecnològic: Marc Fernández. Programació: Gabriel Belvedere, Nicolás Saganias, Marc Fernández.  Interpretació: Mònica Mar, Núria Clemares, Marc Fernández. Disseny del llibre: Let it Press. Construcció del llibre: Thomas Roper, Let it Press. Il·lustracions: Alba Marina Rivera. Escriptura del llibre: Núria Clemares. Disseny d’audiovisuals: Marc Fernández. Disseny del vestuari: Mònica Mar. Producció: Arnau Vinós. Disseny gràfic: Manu Croissier. Fotografia: David Perelló. Vídeo: Videostudi. 

Dates