Aquests músics i compositors ja fa anys que treballen amb la veu i amb el cos, centre de totes les recerques que han realitzat conjuntament i que es pregunten per la relació entre el so, els cossos i el moviment. Per a ells, la música té una dimensió visual i es relaciona amb el moviment. Com dur aquests conceptes a escena per fer-ho palès? A A beginning_expanded version, ho fan situant els espectadors i espectadores en un espai fosc i fent circular per aquest espai buit i fosc uns cossos que es relacionen amb la foscor i que el públic no veu, però que escolta respirar, caminar i parlar. Un sistema de so en 360 graus converteix la proposta en una experiència immersiva en la qual, privats inicialment del sentit de la vista, entendrem a què es refereixen Bauzà i Jou quan atribueixen dimensions visuals i moviment al so. Tot plegat és un viatge de la foscor a la llum protagonitzat per una quinzena d'intèrprets, entre els quals els integrants del Cor del Teatre Principal de Palma, una invitació a repensar els límits entre el nostre «jo» i el món que ens envolta, a veure de quina manera les identitats individual i col·lectiva acaben per convergir en el buit. En un context de narratives apocalíptiques sobre la fi del món, A beginning_expanded version genera un relat dramatúrgic sobre l'eterna dialèctica entre l'individu i el col·lectiu, per tal d’imaginar noves formes d’habitar el futur. El muntatge és una adaptació d’una proposta per a cinc intèrprets als quals s’hi han afegit els integrants del Cor Jove del Teatre Principal de Palma. Una invitació a repensar els límits entre el nostre «jo» i el món (i la col·lectivitat) que ens envolta.
El col·lectiu format per aquests dos artistes interessats en la relació entre veu i cos i entre individu i comunitat ja havia participat en el Grec Festival de Barcelona protagonitzant experiències diverses, fins ara dins del programa d'activitats Boombeta 2021 del Graner, centre de creació o programats dins de la proposta Escenes singulars (Grec), en el marc de la qual havien de mostrar, l'any 2020, el treball escènic i musical I Am (T)here.
Una coproducció de l'Auditori, el Centre Chorégraphique National d'Orleans (França) i el Teatre Principal de Palma.
Amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Graner Centre de creació, Nau Estruch, associació francesa de música contemporània Hémisphère Son, Castell de Montjuïc i Centre Cívic Barceloneta.
Creació i direcció: Aurora Bauzà, Pere Jou. Interpretació: Elena Tarrats, Maider Lasa, Isaac Baró, Diana Pop, Pere Jou i integrants del Cor del Teatre Principal de Palma. Música: Aurora Bauzà, Pere Jou. Coreografia: Pere Jou. Il·luminació: Jou Serra, Marieta Rojo. Disseny de so: Aurora Bauzà. Disseny del vestuari: Mariona Signes. Col·laboració dramatúrgica i coreogràfica: Alessandro Sciarroni. Assistència de moviment: Claudia SolWat. Producció i acompanyament: Ariadna Miquel. Fotografia: Anna Fàbrega. Vídeo: Ignasi Castañé
Agraïments: Cube peak, Africa Sabé, Iguzzini.