L’any 2019, Aracaladanza presentava al Grec Festival de Barcelona Play, un espectacle amb una aposta clara per un vestuari acolorit i una música i una il·luminació especialment treballades, que se centrava en el món del joc. Loop, la proposta més recent de la companyia, comença, precisament, quan acaba la representació de Play. I és que els espectadors i les espectadores veuran l’escenari des d’una perspectiva insòlita, des del darrere, com si fossin a la part posterior. Grans aplaudiments. Tot s’ha acabat. O potser tot comença, perquè en aquest espectacle principi i final es toquen i formen una mena de loop etern. Assistirem als treballs de desmuntatge i veurem artistes i personal tècnic corrent amunt i avall fins a deixar l’escenari net. Només queda una ballarina sota un focus... I és que ella i els seus companys i companyes, però també el personal del teatre, els focus, les bambolines, el terra de linòleum, els ventiladors i tot el seguit de material que s’utilitza habitualment en una posada en escena, són el tema d’aquest espectacle, tota una declaració d’amor pels escenaris i per aquella màgia que converteix un espai buit en qualsevol cosa que públic, artistes i creadors de tota mena vulguin imaginar.
És la nova proposta d’una companyia nascuda a Madrid l’any 1995, dirigida pel coreògraf Enrique Cabrera. Aracaladanza ha esdevingut un referent de les arts escèniques a l’Estat i ha obtingut nombrosos premis FETEN (Feria Europea de Teatro para Niños y Niñas de Gijón), diversos premis Max i el reconeixement unànime del públic i la crítica. Té una trajectòria internacional que l’ha portada per Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica, i crea espectacles basats en històries senzilles i en els quals fa anar fins a nous territoris la imaginació dels espectadors i espectadores més joves, però també del públic adult, utilitzant el moviment, la llum, el vestuari i la música. Els vam veure al Grec el 2016 presentant l’espectacle Vuelos, inspirat en el món de Leonardo da Vinci, i el 2019, amb l’esmentada Play.
Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 4 anys.
Una producció del Grec 2022 Festival de Barcelona i Aracaladanza.
Amb la col·laboració del Servei d’Educació i Cultura de la Diputació d’Albacete i del Teatro del Bosque de Móstoles.
Idea i direcció: Enrique Cabrera Coreografia: Enrique Cabrera en col·laboració amb els i les intèrprets Assistència de coreografia: Raquel de la Plaza Interpretació: Carolina Arija, Jorge Brea, Raquel de la Plaza, Jonatan de Luis, Jimena Trueba, Aleix Rodríguez (cover) Música original: Luis Miguel Cobo Disseny de l’escenografia i el vestuari: Elisa Sanz (AAPEE) Disseny de la il·luminació: Pedro Yagüe (AAI) Disseny de videoescena: Álvaro Luna (AAI) Disseny i realització de l’utillatge: Ricardo Vergne (AAPEE) Realització del vestuari: Verónica Expósito i Mer Lacostu Pintura de telons: María Calderón Realització de l’escenografia: Mambo Decorados Fotografia: Pedro Arnay Producció executiva: Patricia Torrero Producció general i premsa: Javier Torres Ochandiano Distribució nacional: Alberto Muyo Distribució internacional: Ana Sala - Ikebanah Artes Escénicas