Mediacions / processos

Cuina en viu / Live Cooking University

Curs en el marc del projecte Inter-Accions* dins el programa Cohabitar entre-

12 de novembre de 2016 – 18 de febrer de 2017

De 17 h. a 20 h.

Gratuït. Places limitades. Inscripcions a centredart@bcn.cat

Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani, Barcelona

http://www.inter-accions.org/

live-cooking

En relació amb el programa i l’exposició Cohabitar entre- [Emergències institucionals / pràctiques artístiques / processos col·lectius], el curs «Cuina en viu / Live Cooking University» proposa una revisió i una exploració sobre models experimentals de gestió de l’aprenentatge basats en la pràctica col∙laborativa a partir de la creació d’un grup de recerca per discutir, generar alternatives i reflexionar sobre un model transversal i de frontissa entre espais educatius institucionals i no institucionals.

La cuina és un espai de producció on l’interès recau en el procés d’execució. Un espai que pot ser de producció experimental, d’assaig-error, és a dir, un laboratori. És un espai per compartir coneixements i integrar-los en elaboracions de polítiques experimentals. Prenent la cuina com a espai simbòlic, i l’exercici culinari com a producció de coneixement compartit, el curs es desenvoluparà al llarg de diverses sessions en format de workshop, per compartir tècniques, eines i recursos en relació amb les diferents qüestions que aborda el programa.

El curs va dirigit a totes aquelles persones de diferents camps i contextos interessades a conformar un grup d’investigació per a aquesta experiència –en especial, professors, investigadors, estudiants de grau, màster i doctorat d’entorns acadèmics i no acadèmics–, per repensar, conjuntament, aquests espais de producció de coneixement i construir-ne un de nou en el marc d’aquest projecte.

*Inter-Accions és un marc de treball dirigit pel col·lectiu Mixité (Marta Carrasco i Sergi Selvas) a partir del qual s’exploren nous models d’aprenentatge professional en espais autogestionats. Des del 2012 s’han articulat diferents processos de treball que han implicat diversos agents, facultats, estudiants i professors amb l’objectiu d’investigar altres maneres de gestionar l’aprenentatge des d’una perspectiva interdisciplinària, situant-se a la frontera dels espais institucionals i no institucionals.

Programa 2016-2017

Sessió 1 | 12 de novembre

Creació de receptes per a una nova institució educativa

Sessió 2 | 19 de novembre

Disseny d’espais de producció de coneixement

Sessió 3 | 3 de desembre

Fissures, ponts, camins i espais de contacte

Sessió 4 | 17 de desembre

Reconeixement i valor dels coneixements

Sessió 5 | 14 de gener

Desaprendre a les aules, aprendre a la ciutat

Sessió 6 | 28 de gener

Interfície d’una xarxa d’intercanvi

Sessió 7 | 11 de febrer

Afectes i desafectes d’una relació de col·laboració

Programació