Recta final del 'PEPA 2024', amb Aurora García, Natalia Fernandes, Adriana Reyes i Amaranta Velarde

16/07/2024 - 17:33 h

Programa de trobades i pràctiques artístiques organitzat per La Poderosa, projecte cultural resident a Fàbrica de Creació.

El “PEPA”, programa organitzat pel projecte cultural La Poderosa, resident a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, desplega i comparteix des del passat mes de març i fins al proper novembre processos de recerca en els quals s’explora a través de pràctiques performatives, somàtiques, sonores, especulatives o residuals. Enguany ja hi han participat Nilo Gallego, Claudia Müller i Hanna Tervonen, però encara han de presentar les seves iniciatives Aurora García, Natalia Fernandes, Adriana Reyes i Amaranta Velarde.

Aurora García ho farà divendres 19 de juliol, a partir de les 17.30 h. Amb El tembleque, vibraciones y tartamudeos del cuerpo sonoro, l’artista proposa investigar col·lectivament com practicar al voltant dels moviments involuntaris del cos, partint de l’observació i el moviment de les mans. García es dedica a qüestions relacionades amb el so i l’espai, l’escriptura i el cos, i la qüestió de la identitat en l’escènic.

Anatomía inventada o cómo tener un cuerpo de ballarinx és el títol de la peça de Natalia Fernandes, una pràctica que té com a base fonamental obrir possibilitats mentals relacionades amb la nostra anatomia, generant nous espais per qüestionar i ampliar el nostre imaginari en relació al cos. La proposta és explorar el cos en moviment com a discurs, apropant el múscul a la paraula i compartir un dispositiu on sigui possible exercitar la imaginació saltant de la suor a la gramàtica. La podreu veure els divendres 20 i 27 de setembre a partir de les 17.30 h.

La tarda de l’11 d’octubre serà el torn d’Adriana Reyes amb Maluca Beleza: una aproximación a la locura. Aquest projecte neix de la urgència de pensar la bogeria i la depressió com una aposta que fa el cos per sobreviure, per respondre de l’única manera que troba factible: la bogeria com a crit davant la violència.

Tancarà el “PEPA 2024” Amaranta Velarde amb Desechos, lista de residuos. Serà la tarda del 22 de novembre. Aquesta pràctica podria desplegar-se invocant una segona vida per a tot allò que desapareix en un moment dels processos creatius, que queda relegat i oblidat o que va tenir una vida curta. Quan portem idees passades al moment present, aquestes entren en diàleg amb les condicions actuals, muten i es regeneren. El tema no és rescatar la idea intacta sinó que es resignifiqui a través d’establir relació amb el moment actual. Una de les premisses seria fer-ho amb un alt grau de creativitat i espontaneïtat que impliqui una recuperació de la inspiració, l’energia, el plaer i la il·lusió convertida en utopia.

Totes les accions tindran lloc a la planta 3 de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Més informació i adquisició d’entrades, aquí.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!