L'artista resident Lourdes Peñaranda participa al Festival d'Intervencions Efímeres A Cel Obert

01/10/2024 - 13:46 h

Portarà al pati de Sant Jaume i Sant Maties de Tortosa una metàfora ambientalista titulada 'Sopla, vivo te lo doy'.

L’artista multidisciplinària, docent, investigadora, arquitecta i paisatgista Lourdes Peñaranda, resident a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, serà present amb la seva obra al Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert, que se celebrarà a Tortosa del 4 al 6 d’octubre.

La intervenció de Peñaranda té per nom Sopla, vivo te lo doy, i la mateixa autora l’explica amb aquestes paraules: “En física, la intensitat és el concepte que expressa la quantitat de partícules o d’energia que passa a través d’una superfície en un interval de temps. En aquest cas, la intensitat és la quantitat d’aire que el públic genera en accionar els infladors durant el festival, per mantenir inflat el món i evitar que es desinfli. És una metàfora ambientalista per tal de reflexionar sobre l’equilibri adequat de les nostres interaccions, per a prosperar i sostenir la seva harmonia. Mantenir-lo inflat, dependrà de la intensitat de flux i bombeig de les persones que passin pel pati. Així, es graduarà l’afecte o la indiferència del públic cap a les situacions que estan destruint el nostre planeta, com ara el canvi climàtic, l’escassetat d’aigua, la contaminació i la pèrdua de biodiversitat”. Estarà situada al pati de Sant Jaume i Sant Maties de la capital del Baix Ebre.

El Festival A Cel Obert té entre els seus objectius fomentar l’interès dels ciutadans i visitants envers el patrimoni arquitectònic i cultural de Tortosa. Ho fa convertint espais històrics de la ciutat en escenaris de creacions artístiques, pensades per professionals del món de l’art, el disseny i l’arquitectura. Aquest 2024 arriba a l’onzena edició, i té com a nexe d’unió entre les diferents intervencions artístiques la intensitat.

Més informació, aquí.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!