La jornada de 'Caixa d'Eines' reflexiona sobre la necessitat d'incorporar les pràctiques artístiques en el currículum escolar

25/06/2024 - 12:48 h

L'acollirà Fabra i Coats: Fàbrica de Creació el 27 de juny i hi participaran, entre altres, la ballarina i coreògrafa Àngels Margarit i el catedràtic Fernando Hernández.

Caixa d’Eines” és un programa del Pla de Barris de Barcelona que introdueix pràctiques artístiques dins el currículum escolar per reduir les desigualtats, unint l’educació formal, la no formal i la comunitat, i generant dinàmiques coherents d’interrelació perquè la cultura esdevingui un motor de transformació. En formen part 57 centres educatius, 24 equipaments, 22 entitats, 6 creadors/ores independents, i els districtes de Sant Andreu, Nou Barris, Sant Martí, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Horta-Guinardó (18 barris en total).

Fabra i Coats: Fàbrica de Creació acollirà una jornada d’aquest programa el matí de dijous 27 de juny. Començarà a les 9.30 h, i un dels moments centrals serà un diàleg entre Àngels Margarit —ballarina, coreògrafa, pedagoga en l’àmbit de la dansa i directora del Mercat de les Flors— i Fernando Hernández —catedràtic emèrit de la Facultat de Belles Arts de la UB, doctorat en Psicologia i formador de professors de tots els nivells educatius—, amb l’enunciat “Per què és necessari incorporar la pràctica artística al currículum escolar?”. Posteriorment la mateixa Àngels Margarit protagonitzarà una acció titulada “Passar pel cos”.

La jornada també inclourà un treball per grups amb el nom “Construïm relat”. Tancarà la trobada a les 14.30 h Lluís Rabell, regidor de Pla de Barris.

Més informació de “Caixa d’Eines”, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!