La 3a edició de la Residència de guions anuncia els 10 projectes seleccionats

15/07/2024 - 11:28 h

Fàbrica de Creació col·labora en aquest programa, que enguany s'obre al documental.

Fabra i Coats: Fàbrica de Creació serà un dels espais on es desenvoluparà la 3a edició de la Residència de guions de l’Acadèmia del Cinema Català. La Residència és un laboratori de desenvolupament de guió per a llargmetratges de ficció (incloent animació) i, enguany per primera vegada, de documental. És la primera incubadora d’aquestes característiques a Catalunya, i també la primera a acollir projectes en llengua catalana i garantir la seva participació.

Ara s’han donat a conèixer els 10 projectes que formaran part de la residència, seleccionats entre 460 propostes rebudes. Hi ha dos documentals: Luna de agosto, l’òpera prima de Carlota González i Paula Fuentes, sobre un grup d’amics dels pobles de la Serra Minera (Múrcia) que, immersos en un espai castigat per la sobreexplotació minera, es converteixen en els protagonistes d’una pel·lícula rodada per uns desconeguts, al mateix temps que s’acomiaden de l’estiu i han de fer front a les pors d’un futur incert; i Le passeur, le passage, el primer llargmetratge de Cristina Rubio, una peça sobre el director Joaquim Jordà, qui, contra tot pronòstic, després d’haver patit un infart cerebral, inicia l’etapa més prolífica, brillant i influent de la seva carrera.

També entre les seleccionades hi trobem les noves propostes de Liliana Torres, Carolina Astudillo, Pablo Gil, Marta Romero i Luz Ruciello. I hi ha una aposta clara pel talent emergent, amb noves veus i òperes primes com ara Perro Paria, de Carla Linares, La forma animal de Sofia Esteve i Isa Luengo, Dues dones, de Sònia Masuda, i Sota la pell, de Lara Stoop.

9 mesos d’acompanyament

Els 13 creadors i creadores dels 10 projectes seleccionats tindran l’oportunitat d’accedir, al llarg de 9 mesos, a un acompanyament integral i estable en la seva escriptura, que els oferirà diverses tutories personalitzades, mentories, tallers i masterclass de la mà de professionals nacionals i internacionals, i podran gaudir de dos retirs de treball a la Faberllull d’Olot i trobades amb la indústria, així com d’una beca mensual per projecte i espais que garanteixin una total i adequada immersió en els seus processos creatius.

Aquesta 3a edició de la Residència de guions s’ha creat de la mà de GAC (Guionistes Associats de Catalunya), té el finançament de l’ICEC – Departament de Cultura de la Generalitat i de la Regidoria de Cultura i d’Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona; el suport de DAMA, Blanquerna-Universitat Ramón Llull, ESCAC, la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i el Centre d’Arts i Natura de Farrera.

Més informació, aquí.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!