'Entre esqueixos', una resposta a la relació entre producció i recerca artística

16/09/2024 - 11:34 h

A l'exposició, que es pot veure a La Capella entre el 17 i el 29 de setembre, hi participen els artistes residents de Fabra i Coats Luis Renteria i Lorena Ruiz Pellicero.

Dimarts 17 de setembre a les 19 h tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Entre esqueixos“, que es podrà visitar a La Capella fins al 29 del mateix mes. A la mostra hi prenen part els residents de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació Luis Renteria i Lorena Ruiz Pellicero, que, al costat dels també artistes Denis Abazi, Martí Aguilar, Karim Decaneva, Marta Fernández Jara i Joaquín Lozano Niño de Zepeda, presenten obres que fusionen investigació i creació artística.

L’exposició forma part dels processos de recerca del Màster de Producció i Recerca Artística de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, línia d’Art i Contextos Intermedia.

Les obres que es presenten comparteixen el fet de ser part d’un procés de recerca més ampli que, amb temàtiques i interessos diferenciats els uns dels altres, dona resposta a la complexa i discutida relació entre producció i recerca artística. Els textos que acompanyen les obres aporten algunes de les claus que s’aborden en les recerques respectives, immerses encara en processos oberts, i cadascuna de les peces actua com a element connector i esqueix de cadascun dels projectes de recerca.

En el cas dels residents de Fabra i Coats, Rentería hi mostra Hechizo, una peça que forma part del projecte de recerca “Historias, materiales y reliquias”, on explora el pensament màgic i la seva expressió narrativa i material. Lorena Ruiz Pellicero presenta Echo de menos las pantallas, del seu projecte titulat “Por qué miramos como vemos” que planteja com la tecnologia ha anat canviant la nostra manera de relacionar-nos amb la visió i, per tant, la nostra manera de mirar.

Més informació, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!