Dues nits per ‘Terra Ignota’ amb Blood Quartet i Dongyang Gozupa

03/10/2024 - 10:23 h

Gran èxit en les actuacions conjuntes d’ambdues formacions al Mercat de Música Viva de Vic i al Festival BAM de la Mercè.

“Els set músics van acabar el concert abraçats mentre el públic els dedicava una ovació ben sonora com a recompensa per a tres quarts d’hora de frenesí en què totes dues formacions van trobar espais comuns en el dub i el ritme”, escrivia el periodista Xavier Cervantes al Diari Ara sobre l’espectacle de Blood Quartet, grup resident de la Fabra, i els sud-coreans Dongyang Gozupa el 19 de setembre al Mercat de Música Viva de Vic.

A La Vanguardia, Donat Putx publicava: “Els espectadors de L’Atlàntida (Vic) van udolar de pur plaer amb ‘Terra Ignota’. Confabulació instrumental elaborada conjuntament pels barcelonins Blood Quartet (adscrits a un territori molt particular que beu des del free jazz fins a la no-wave entre més coordenades), i els sud-coreans Dongyang Gozupa, banda de rock progressiu amb una àncora en la música tradicional del seu país”.

L’endemà de Vic, la bona acollida del concert Terra Ignota es repetia al Festival BAM de les festes de la Mercè de Barcelona. Aquesta coproducció internacional de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació es va estrenar ara fa un any a Seül, però a casa nostra no s’ha pogut veure fins aquest mes de setembre. L’actuació va començar amb les dues formacions alternant-se a l’escenari. Després de quatre temes, va arribar l’experiència conjunta, amb els set músics interpretant sis composicions treballades plegats, dues de les quals completament noves, i les altres ja existents prèviament però amb nous arranjaments i sonoritats. Un dels instruments que més va cridar l’atenció del públic va ser el yanggeum, instrument coreà de corda que es toca amb una canya de bambú.

A Terra Ignota se sumen els talents de les dues formacions:  la tradició musical del país asiàtic s’afegeix a l’exploració sonora i compositiva abstracta, al rock alternatiu i a les derives ambient, electrònica i jazz-free. Els músics no descarten repetir l’experiència en un futur proper.

Blood Quartet són Mark Cunningham, Lluis Rueda, Kike Bela i Pau Rodríguez. Dongyang Gozupa, una de les bandes coreanes amb major projecció internacional, la formen Dohyuk JangEunhwa YunMinhwi Ham.

Junt amb Fabra i Coats, han produït l’espectacle el Mercat de Música Viva de Vic i el Festival BAM, amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

Fotografies: Pere Virgili.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!