Determinació de colorants en caramels

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial (UPC)

Tipus

Taller

Durada

90

Places

16

Nivell

2n de Batxillerat

Dates a convenir del 30 de setembre de 2024 al 30 de maig de 2025, segons disponibilitat del professorat.

Pràctica de laboratori de Química que té per objectiu separar colorants per cromatografia de columna i identificar-los per espectroscòpia visible.

Es dissol la cobertura acolorida d'un caramel M&M en aigua. Una fracció d'aquesta solució es carrega en una columna de cromatografia. Es fan passar a través de la columna mescles d'aigua-isopropanol, canviant gradualment la proporció relativa dels dos líquids. Així s'aconsegueixen separar els diferents colorants. S'aprecia clarament la separació dels colorants pel color del líquid que surt a la columna.

La identificació dels colorants es fa per espectroscòpia visible, coneixent la longitud d'ona corresponent al màxim d'absorció de cada colorant.


Professora responsable: Maria Pilar Almajano, departament d'Enginyeria Química.

Més informació: activitatsdifusio.etseib@upc.edu

Objectius de desenvolupament sostenible

Dates disponibles

Del 30/09/2024 al 30/05/2025

Registra't

Estic informat/ada de la política de protecció de dades i dono el meu consentiment al tractament de les meves dades de caràcter personal per a la finalitat descrita. Recordeu que podeu retirar el vostre consentiment en qualsevol moment.*