Determinació de colorants en caramels
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB-UPC)
Taller
90
16
2n de Batxillerat
Dates a convenir del 30 de setembre de 2024 al 30 de maig de 2025, segons disponibilitat del professorat.
Pràctica de laboratori de Química que té per objectiu separar colorants per cromatografia de columna i identificar-los per espectroscòpia visible.
Es dissol la cobertura acolorida d'un caramel M&M en aigua. Una fracció d'aquesta solució es carrega en una columna de cromatografia. Es fan passar a través de la columna mescles d'aigua-isopropanol, canviant gradualment la proporció relativa dels dos líquids. Així s'aconsegueixen separar els diferents colorants. S'aprecia clarament la separació dels colorants pel color del líquid que surt a la columna.
La identificació dels colorants es fa per espectroscòpia visible, coneixent la longitud d'ona corresponent al màxim d'absorció de cada colorant.
Professora responsable: Maria Pilar Almajano, departament d'Enginyeria Química.
Més informació: activitatsdifusio.etseib@upc.edu
Objectius de desenvolupament sostenible
Identifica't
Centre educatiu
Encara no ets usuari?
Centre de recerca
Ets un usuari d’un centre de recerca ja registrat?
Iniciar sessióVols donar d'alta el teu centre de recerca?
Completa el formulari