Novedad

Rebel·lió: La vaga de lloguers del 1931

Autor/es
Anapurna (Ilustración) y Francisco Sánchez (guión)

Barcelona, 1931, el año en el que miles de familias obreras dejaron de pagar el alquiler. Con motivo de la Exposición Universal de 1929, Barcelona recibió la llegada masiva de mano de obra. La ciudad pasó a doblar la población, con el consiguiente problema de vivienda. Con el fin de la Exposición, una cruel crisis dejó a los obreros sin trabajo. Ante la incapacidad de pagar el precio abusivo de los alquileres, llegaron los desahucios y la revuelta a los barrios obreros. Barcelona vivió así la primera reivindicación histórica para lograr unas condiciones dignas en la vivienda.

Sociedad
Ciudad
Historia
Economía
Luchas vecinales
Vivienda
Exposición

Qué dicen

"Pensant històricament, cal fer present el trajecte que ens porta des de la vaga de lloguers del 1931 fins a 2023. Recordar avui la vaga de lloguers contribueix a avançar en el dret a l’habitatge. Contribueix a fer presents les mobilitzacions, les lluites, que han contribuït a configurar aquesta societat. "

" Sembla mentida que un episodi amb tanta èpica com la vaga de lloguers que va viure Barcelona l’any 1931 sigui tan poc conegut. Ara la vaga reviu al segon volum d’una col·lecció acabada d’estrenar per l’Ajuntament de Barcelona, que porta per nom “Barcelona, Memòria en Vinyetes”. "

"La huelga de alquileres es un episodio importante en la historia de Barcelona, pero muy desconocido por sus gentes. "

Anapurna

(Palma, 1990). Es l’alter ego d’Ana Sainz Quesada. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, es va especialitzar en il·lustració a l’IED Madrid. El 2015 va rebre el premi Fnac - Salamandra Graphic per la seva primera novel·la gràfica, Chucrut. El 2017 va obtenir el premi Art Jove d’Il·lustració (Palma). Les seves històries s’han publicat en revistes com Larva (Colòmbia), Kiblind (França) o Jot Down (Espanya). Ara està escrivint i dibuixant la seva pròxima novel·la gràfica, Norbu, que editarà a França l’editorial Çà et là.

Francisco Sánchez

(Barcelona, 1962). Després d’una dilatada carrera en el món editorial, va debutar com a guionista amb Chernóbil: La zona (Ediciones Glénat), obra guanyadora de la dissetena edició del premi Tournesol i de la vuitena edició d’ImaginaMálaga. Va adaptar al còmic, amb el mateix nom, la novel·la d’Álvaro Colomer Los bosques de Upsala (Edicions de Ponent). Va participar en els àlbums col·lectius BCN Noire (Norma Editorial), Refugiados (Spaceman Project) i Puro Perú per a l’ONG Cesal. Amb Quan el mar va desaparèixer (Editorial Juventud) va fer la seva

primera incursió en l’àlbum il·lustrat infantil.

Leer más

Datos técnicos

  • Idioma de publicación: Catalán
  • Año: 2024
  • Páginas: 96
  • Edición: 2
  • Cubierta: Rústica
  • Formato: 16 x 22,7 cm
  • ISBN del Ayuntamiento: 978-84-9156-452-2
  • Distribuidor de publicación: Xarxa de Llibres

Precio

15.00€

Puntos de venta

Puntos de venta en línea

Dossieres de prensa

Títulos relacionados