Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

LLUÏSOS d'HORTA: “Creiem en la cultura de proximitat”

08/05/2017
Núria Font, responsable de programar els Lluïsos d’Horta, apunta quins són els criteris que ha seguit i per què defensa la cultura de proximitat

Als Lluïsos d'Horta, el teatre és una tradició molt arrelada. Poc després que fou inaugurat com a centre catòlic, allà pel 1866, ja acollia una secció dedicada al teatre i omplia la platea del seu local de veïns amb ganes. Ara, quan ja han passat 150 anys, els Lluïsos d'Horta, un exponent de la importància del moviment ateneístic català, continuen dedicant part important de la seva programació al teatre. "Tenim un escenari força gran i programem espectacles amateurs que es preparen des de l'entitat pels diferents grups de teatre i dansa que tenim", explica Núria Font, la responsable de la programació de l'espai, qui afegeix que també disposen d'una oferta prou àmplia de música: vespres de jazz, matins de clàssic, vermuts musicals... És per aquesta raó que, quan van rebre la invitació per participar al Barcelona Districte Cultural, van optar per escollir espectacles de les disciplines que tenen més oblidades, és a dir, la dansa i el circ, "són dues de les modalitats que poques vegades poder oferir", confirma Núria Font, qui, malgrat tot, no ha deixat passar l'oportunitat de portar fins a Horta a Marc Martínez (25 de juny); a la tardor, en canvi, la seva aposta és per Toni Mira i Monòlit, Somnis de sorra i Mobilus, d'Addaura Teatre.

"Creiem en la cultura de proximitat", explica Núria Font, "creiem que obrir i compartir els nostres espais és un deure que tenim amb la gent que conforma el barri per tal de gaudir-ne tots plegats", afegeix. Però, a la vegada que es mostra satisfeta de què s'hagi posat en marxa una iniciativa com el Barcelona Districte Cultural, vol compartir dues reflexions: per una banda, vol reivindicar que hi ha moltes persones i entitats que fa molt que ja treballen per fer arribar la cultura a tothom; i, per una altra, es planteja la conveniència de què aquesta proposta sigui gratuïta: "Oferir cultura sense cap cost pot acostar-hi a persones que potser no ho podrien fer si haguessin de pagar, però també fa que perdem la consciència que tot requereix un esforç i que, si volem professionals en el món de les arts escèniques, cal que tots hi contribuïm".

Compartir