Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

"Les històries entrellaçades vinculen vides i demostren com d'interrelacionats estem els uns amb els altres"

09/02/2022
L’espectacle Blanca desvelada de la Cia. Aleteo Teatro ens presenta dues històries entrellaçades: la de Carmen, una presa política en època de la Guerra Civil que donarà a llum en una presó, i la de Blanca, una jove actriu en l'època actual que sobreviu fent monòlegs còmics en bars mediocres. Dotze personatges que decideixen expressar-se en 9 m2 de món escènic a través d'una única actriu. Ella serà el vincle perquè l'essència més delicada d'aquests dotze éssers humans s'apoderi de tots els sentits del públic.

1. Quin vincle hi ha entre aquests 12 personatges representats per una sola actriu? 

El que els uneix és el seu vincle amb Blanca, la protagonista d'aquesta història. Cadascun d'ells impulsa a la seva manera el viatge emocional de Blanca des de la ràbia i la por cap al perdó. 

2. Per què aposteu perquè una sola persona encarni aquests 12 personatges? 

'Blanca Revelada' no és un text per a ser interpretat per una sola actriu. No obstant això sempre m'he sentit molt bé treballant sola, i embrancar-me en una cosa així suposava una manera d'investigar i trobar un llenguatge nou. No hauria estat possible sense la magnífica direcció de Montse Bonet, que des del primer dia s'ha arriscat a buscar una forma diferent d'explicar una història amb tants personatges.

Es perceben més o menys les diferències entre els caràcters sent una sola actriu qui els interpreta? 

Encara que a priori suposa una dificultat, després permet generar una gran complicitat amb el públic, ja que d'alguna manera, ha d'acompanyar el codi que li proposem en escena i entrar a jugar amb nosaltres. 

3. A ‘Blanca revelada’ hi ha històries entrellaçades? Salts temporals? Per què?

El tema de les històries entrellaçades potser és per una consciència de com ens afecten vides alienes sense saber-ho i com d'interrelacionats estem els uns amb els altres. D'altra banda, com a dramaturga, soc una gran consumidora de pel·lícules i sèries actuals. M'apassiona el tractament del temps no convencional, des de l'ús del flaix back i fins i tot del flaix foward. Per això quan escric solc introduir molts canvis de temps i espai, la qual cosa, després, pot complicar la posada en escena...Però amb el joc escènic també se'ns permet generar tots aquests canvis en un espai buit a través d'innombrables recursos creatius. 

4. És un espectacle per a totes els edats?
No, és un espectacle a partir de 14 anys.

Compartir