Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

El circ, l'aposta de la nova edició del Barcelona Districte Cultural

14/02/2022
El circ contemporani és una disciplina molt arrelada en el context de les arts escèniques europees, però encara ara està poc explorada pel públic general. Va néixer a mitjans de la dècada dels setanta coincidint amb la decadència de l’espectacle tradicional de circ.

Durant aquesta edició de primavera, el Barcelona Districte Cultural aposta per una programació més rica i més densa en espectacles de circ. Tot plegat es deu a que té fortes connexions amb altres disciplines artístiques que també es programen al circuit (teatre i circ de carrer, dansa i arts plàstiques en general) i tendeix a construir espectacles en què els números de circ, juntament amb la música, els efectes i la coreografia, estan al servei d’una estructura narrativa d’acurada dramatúrgia.

Durant aquesta edició, hi ha propostes per a tot tipus de públics perquè el circ té diferents branques de representació, ara bé en general, utilitza les tècniques i especialitats circenses tradicionals i sempre busca una complicitat intel·ligent i sensible amb l’espectador. 

Pels que vulguin endinsar-se al món del circ, aquest mesos es podrà veure 'Home' de la Cia. Cris-is, que descriu la relació d'un home i una dona que no s'entenen amb les feines domèstiques. També 'Dai, ma aspetta', de Las Sistars, un espectacle on principalment s'experimenta amb el cos , el moviment i els portés acrobàtics. També es pot veure 'Here We go', de Guga&Silvia, amb acròbates, equilibristes, trapezistes de la dècada dels 90. La companyia de circ Duo Laos també es basa en l'acrobàcia i la tombarella per presentar 'Oveja negra', una historia marcada pels jocs de rols, la confiança i el lliurament. Una comèdia acrobàtica de dues Ovelles Negres unides creant el seu propi ramat. 

També es pot considerar circ, tot aquell espectacle en què s'utilitze elements per a dur el cos al moviment i alhora narrar una història És el cas de 'Breaking Broken Dreams', d' Amelia Cadwallader amb una increïble manipulació amb hula-hoop i que barreja amb improvisació i comèdia física. 

No us ho perdeu!

Compartir