Barcelona Cultura

Apropem la cultura als barris. Propostes de cinema, música en directe, circ, teatre, dansa, art i pensament. Entrada gratuïta

Tardor 2024

“Volem representar el gènere urbà i la música llatina des de la igualtat”

23/02/2021
Las Karamba ompliran els nostres escenaris d’una barreja de son, cha-cha-chá, salsa, timba i música urbana

Sis dones. Sis històries. I una bandera: Las Karamba. Una bandera que oneja a ritme del son, cha-cha-chá, salsa, timba i música urbana. I vol donar veu a totes aquelles dones que no l’han tinguda.

 

Qui són Las Karamba? Com us coneixeu? Per què el nom de Las Karamba? Per què decidiu cantar juntes?
Actualment la banda està formada per l'Ahyvin Bruno (veu i güiro), la Rita Baulida (timbal), l'Ahylin Bruno (congues), la Liviet Ojeda (baix), la Natasha Arizu (teclat) i l'Anggie Obin (flauta).
La banda es va crear l'any 2018, entre el caos i el trànsit de la ciutat de Barcelona, arran de la necessitat d'adquirir forces, combatre pors, i amb ganes de compartir alegria i il·lusió entres nosaltres i amb el públic. El projecte és fruit de la curiositat i les ganes de treballar amb un equip artístic femení.
El nom de 'Las Karamba' va sorgir com a suggeriment d'un dels padrins que té la banda des d'abans de néixer. El mestre Toni Saigi Chupi no va dubtar en cedir-nos el nom d'una banda que va formar als anys 80 junt amb la nostra estimada Carmen Canela, on tocaven una mescla llatina-moderna a l'estil Juan Luis Guerra.
 

Com definiríeu la vostra música? És una amalgama de les vostres arrels?
La mescla multicultural que caracteritza la banda dona lloc a un estil musical on es reconeixen el son, el cha-cha-chá, la salsa, la timba i la música urbana, sempre des d'una perspectiva social femenina. Componem música amb la intenció de construir una identitat musical única que ens obri les portes al món per a fer arribar el nostre missatge.
 

La vostra música reivindica la vostra condició de dones?, de migrants?
Evidentment. La nostra música neix de l'empatia entre històries de migracions, situacions culturals i herències musicals diferents, amb la intenció de perseguir somnis, experimentar el potencial i la sensibilitat humana. Ens sentim amb la necessitat de fer de veu de totes aquelles dones que van callar o bé van lluitar soles, al llarg de la història de la música.
 

Crear consciència i transmetre alegria, són aquests els vostres objectius dalt de l'escenari?
Sí, la nostra intenció és projectar contingut que creï consciència als i les oients, amb un missatge que reivindiqui el paper de la dona, tant en la societat com en la indústria de la música. Volem representar el gènere urbà i la música llatina des de la igualtat; sense fronteres, sense edats i sense discriminacions de cap mena.
 

Com han estat aquests primers dos anys de treball conjunt?
Han estat dos anys molt intensos, plens d'experiències i canvis que ens han fet créixer tant personalment com professionalment. Tot el recorregut que hem fet juntes ens han fet construir un projecte amb ganes i energia per combatre el que faci falta. Seguim amb il·lusió immensa des del primer dia, perquè la nostra música arribi a tots els racons.

Compartir