"És fantàstic poder aprofitar els equipaments públics de les ciutats per apropar la música i qualsevol altre art als veïns i veïnes del barri."
- El vostre últim projecte, CRAP, està envoltat del color rosa. Quin significat té aquest color en aquest últim treball?
"CRAP" vol dir merda en anglès i teniem ganes de jugar al "despiste" amb la identitat visual del disc. Volíem que contrastés i rebaixés el títol del disc i vam pensar que el rosa pastel era perfecte perquè és un color que sempre s'ha associat a les nenes petites i fràgils. Nosaltres li hem volgut donar un significat poderós en ajuntar-lo amb la paraula "CRAP" i també amb les cançons i les temàtiques que hi tractem.
- Com ha sigut treballar amb el productor Víctor Valiente, qui també ha format part de projectes de grups com MUCHO, Sidonie o Delafé?
Ha sigut molt fàcil, el Víctor havia estat el professor de guitarra i de baix de les Laies i ens coneix des que vam començar el grup a l'escola de música Dacapo del nostre poble - Sta Eulàlia de Ronçana-. Nosaltres teniem molt clar el que volíem i sabíem que ell era la persona adequada per treballar en aquesta direcció. També ens ha obert la ment i ens ha descobert moltes formes de producció que fins al moment no havíem provat.
- En aquest últim LP és el primer cop que presenteu cançons en castellà, a part d'en anglès. Com ha sigut la rebuda d'aquests temes?
En general han agradat molt i ens ha animat a seguir component en castellà. D'aquí poc traurem una novetat i pot ser que sigui en castellà.
- Aquest és el vostre tercer disc. Què diríeu que té de diferent dels dos primers, Right Here i A Drastic Mistake? Què trobarem de nou a l'escenari?
Com que la producció d'aquest disc és més complexa que en els treballs anteriors, hem hagut de revisar i adaptar temes d'altres discos perquè quedessin més empastats en el concert.
- Podríem dir que els inicis de The Crab Apples van ser en equipaments de la ciutat com els centres cívics. Ara, amb el Barcelona Districte Cultural d'aquesta tardor, torneu de nou a aquests espais. Com us sentiu respecte a això? Creieu que la cultura de proximitat en aquest tipus d'equipaments us pot apropar més al públic?
És veritat! Vam començar fent concerts al centre cívic La Fàbrica del nostre poble, quins records! Ja hem fet tres concerts dins del cicle BDC i han sigut brutals pel que fa a públic, és fantàstic poder aprofitar els equipaments públics de les ciutats per apropar la música i qualsevol altre art als veïns i veïnes del barri. I per a nosaltres com a artistes també està sent una experiència fantàstica perquè ens està descobrint gent nova a qui segurament no haguessim arribat mai per una altra banda.