La gestió comunitària de l'Arnau
El Teatre Arnau Itinerant té ànima abans que cos. Mentre tenen lloc les obres de rehabilitació de l’emblemàtic teatre barceloní, que segons fonts municipals podrien començar durant el proper mandat, una comunitat formada per entitats, veïnat i professionals dels barris del Raval, el Poble-sec i el Paral·lel s’encarrega de gestionar el teatre. Sense aquesta comunitat no hi hauria Arnau, i el que la fa particular és el model de governança: assembleari, democràtic i horitzontal.
En l’organització de l’Arnau Itinerant, una assemblea general té la sobirana en la presa de decisions i un espai de coordinació les executa. Les tasques són repartides en grups de treball i comissions, i l’espai de projectes acull el diàleg entre responsables dels projectes artístics. Així, la cultura de base és el pinyol de la gestió, producció i comunicació dels projectes. Són els veïns i veïnes, persones provinents de les arts escèniques i les arts vives, i les diverses entitats dels territoris implicats els que decideixen el full de ruta d’aquest projecte artístic i els que estan teixint les bases per als anys vinents.
El model de governança és un laboratori, un model que està en revisió constant per adequar-se a les necessitats de la base social i dels barris diversos.