Culturopolis
Culturopolis
Del 16/11/2022 al 19/11/2022
ARTISTES

Tens algun projecte que tracti la diversitat, la interseccionalitat, la descolonització o la democratització? Tens una iniciativa participativa que crea un diàleg amb comunitats, sectors o moviments diversos? El teu projecte està creant espais públics oberts i inclusius? Esteu treballant en la intersecció de la cultura i la sostenibilitat ambiental, social i econòmica o el treball cultural? El teu projecte reflexiona sobre l'accés a les tecnologies, els drets digitals i la participació? Si la resposta és “sí”, presenta’t a la convocatòria.

Tens algun projecte que tracti la diversitat, la interseccionalitat, la descolonització o la democratització? Tens una iniciativa participativa que crea un diàleg amb comunitats, sectors o moviments diversos? El teu projecte està creant espais públics oberts i inclusius? Esteu treballant en la intersecció de la cultura i la sostenibilitat ambiental, social i econòmica o el treball cultural? El teu projecte reflexiona sobre l'accés a les tecnologies, els drets digitals i la participació? Si la resposta és “sí”, presenta’t a la convocatòria.

Del 16 al 19 de novembre tindran lloc les jornades Culturopolis, una trobada internacional per reflexionar i debatre sobre els Drets Culturals, pensar com es concreten i imaginar i trobar mecanismes que els garanteixin. Les coorganitzen l'Ajuntament de Barcelona i Culture Action Europe, amb la col·laboració de CGLU-Ciutats i Governs Locals Units.

Hi ha dues convocatòries obertes: una de projectes gestionada per Culture Action Europe, a partir de la qual se'n seleccionaran 30, tant de nacionals com d'internacionals, que participaran en una presentació de bones pràctiques; i la segona convocatòria, de cara a la participació en un congrés acadèmic, és un call for papers per a recerques vinculades als Drets Culturals, tant de l’àmbit acadèmic com de col·lectius i entitats que facin investigació.

Convocatòria de projectes

A la convocatòria de projectes de bones pràctiques hi podeu participar si teniu alguna iniciativa que tracti la diversitat, la interseccionalitat, la descolonització o la democratització, que creï un diàleg amb comunitats, sectors o moviments diversos, o que estigui enfocada en la intersecció de la cultura i la sostenibilitat ambiental, social i econòmica o el treball cultural. També si suposa una reflexió sobre l'accés a les tecnologies, els drets digitals i la participació. 

L'objectiu de la iniciativa és aportar diferents perspectives des de l'art, el patrimoni, els drets humans, la recerca, la política o l'activisme i posar en contacte projectes locals i internacionals per crear un espai obert de treball en xarxa i d'aprenentatge entre iguals.

Els resultats de la selecció es comunicaran a mitjans de setembre, i els projectes escollits tindran accés a tot el programa de les Jornades i als tallers com a participants. A més, disposaran de les modalitats següents per presentar el seu treball:

  • Presentació PechaKucha (17 o 18 de novembre)
  • Fira, per a la qual es proporcionen una taula i dues cadires en un espai comú (17 o 18 de novembre)
  • Sessions de Speed dating per establir contactes amb els assistents internacionals de la conferència, ja siguin professionals o investigadors (17 o 18 de novembre)
  • Participació en tallers amb el mètode World Cafe (17 o 18 de novembre)
  • Temps de difusió en mitjans per presentar el projecte a les emissores de ràdio i canals de televisió comunitàries que cobreixen la conferència (XRCB - Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona i La Veïnal TV)
  • Públic internacional
  • Inclusió del projecte en les comunicacions de la conferencia

La participació a la mostra de bones pràctiques CULTUROPOLIS és gratuïta i els organitzadors de la conferència cobriran els costs següents dels projectes seleccionats: viatge i allotjament (tres nits) d'un representant del projecte seleccionat si ve de fora de Catalunya, Espanya.

Us interessa? Envieu la vostra proposta abans del 15 de juliol de 2022 a través del formulari.

Call for papers

Són necessaris els drets culturals? Quins problemes i conflictes públics i culturals en demanen i justifiquen el desplegament? Per a qui són fonamentals els drets culturals? Com aborden necessitats universals del conjunt de la població i alhora específiques de diferents comunitats i col·lectius? Com aconseguim la realització dels drets culturals a través de polítiques i accions col·lectives tant en l’àmbit institucional com comunitari? Si estàs investigant al voltant d’alguna d’aquestes preguntes, presenta la teva recerca.

Aquesta convocatòria està dirigida a persones i col·lectius que investiguen sobre els drets culturals, tant en l’àmbit acadèmic (universitats, centres de recerca, etc.) com en organitzacions i entitats comunitàries i privades (associacions, cooperatives, fundacions, entre d’altres). La voluntat és que el congrés sigui un espai plural i divers pel que fa a la classe d’agents i a les metodologies de recerca. La participació serà gratuïta i no hi haurà despeses d’inscripció.

Les persones interessades hauran d’enviar les propostes en format abstract/resum de la seva recerca amb un màxim de 300 paraules a través d’aquest formulari. Es poden presentar investigacions en curs o prèviament desenvolupades, i sobre un d'aquests quatre eixos: participació i treball cultural; diversitats; comunitats; i drets digitals.

La data límit per presentar propostes en les dues convocatòries és el 15 de juliol. Les inscripcions per assistir a les jornades s'obriran a mitjans de juliol. Trobareu tota la informació en aquest enllaç.

ACCIONS RELACIONADES
XARXES RELACIONADES

No hi ha xarxes relacionades

PROJECTES RELACIONATS

No hi ha resultats