S’estrena ‘Rumba Zivindorri’, la sèrie documental que recull la memòria, el present i el futur de la rumba catalana

NOTÍCIES
Rumba Zivindorri

La coproducció entre La Veïnal TV, l’Associació Carabutsí i el programa Cultura Viva és fruit d’un procés participatiu que recull la història i el valor comunitari d’aquest gènere musical en la comunitat gitana de Barcelona. El primer capítol es projectarà durant la presentació del projecte el dijous 21 de setembre a les 19 h a l’exterior del Palau de la Virreina (la Rambla, 99).

 

A tocar de la festa major de la Mercè i en ple procés de presentar la candidatura perquè sigui Patrimoni Immaterial de la Humanitat, la rumba catalana està més viva que mai amb la sèrie documental “Rumba Zivindorri” que significa, precisament, “rumba viva” en caló. Es tracta d’un recull de testimonis i experiències que no només mostren l’actual bon estat de salut de l’escena rumbera a Barcelona, sinó que sobretot realcen la dimensió social i comunitària entre el veïnat gitano de diferents barris emblemàtics de la ciutat i l’empremta dels referents històrics del gènere. Així, vol reconèixer i testimoniar el valor social i cultural d’aquesta expressió artística genuïna de la ciutat.

 

En l’acte de presentació es projectarà el primer capítol, que, alhora, funciona de pilot de la sèrie. Se situa a l’origen de tot plegat: els carrers del Raval. Així, els rumberos actuals són els encarregats de valorar el present i fer un viatge enrere en un recorregut a través de les cançons més icòniques i els artistes més representatius com, per exemple, Ramonet El Marchoso o Peret Reyes, entre altres. A més, les vivències de dones, infants, joves i gent gran fan un retrat que ens endinsa en la seva situació, ens connecta a la història del gènere musical i ens explica la cultura gitana.

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES