L’Arnau Itinerant planteja noves fites a la primera assemblea de la coordinadora

NOTÍCIES
Teatre Arnau Itinerant

El passat 1 de març el Centre Cívic Albareda va acollir la primera assemblea de la coordinadora d’entitats del Teatre Arnau Itinerant. Una trobada que va servir per presentar la coordinadora, parlar d’aspectes pressupostaris i de la programació del 2023

 


L’Associació de l’Arnau va endavant

 

La junta de la coordinadora, formada per Carla Rovira (dramaturga i actiu), Antonie Careil (Arnau Gallery), Xavier Latorre (Cooperasec) i Lorena Carrizo (treballadora cultural i veïna del Poble-Sec), va iniciar la sessió informant sobre la validació dels estatuts de l’associació per part del Departament de Justícia de la Generalitat. A més, es va assenyalar la necessitat de formalitzar l’adhesió de les 21 entitats que estan implicades en la coordinadora a través de la signatura de l’acta de constitució i adhesió. 

 

Quant a aspectes econòmics, es va destacar la importància de comptar amb un coixí econòmic per poder avançar. Actualment, l’Arnau està pendent d’una licitació i del suport econòmic d’altres entitats. 

 

La programació de l’Arnau creix i es consolida
 

Pel que fa a la programació d’aquesta temporada, el Teatre Arnau Itinerant abasta un gran nombre d’activitats, esdeveniments i celebracions. Repassem la programació pels territoris:

 

  • Al Poble-sec, el Pla Comunitari del barri està seguint dues línies. Per una banda, impulsarà activitats de circ popular en espais públics i alhora treballarà les arts vives amb els joves del barri des de la Comissió jove de Poble-Sec i el grup de Mentoria. A més, està pendent de col·laborar amb el Pla de Barris i amb altres accions per a joves relacionades amb música i memòries del projecte Radars, una iniciativa comunitària impulsada per Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona per pal·liar els efectes de la soledat no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans. Com a projectes estructurals, la xarxa de Poble-Sec compta amb l’Arnau Gallery, un projecte mural amb caràcter rotatiu ubicat a  l’antic Teatre Arnau i l’Arxiu Arnau, un recull dels records dels veïns i les veïnes de l'entorn del teatre. 

 

  • Al Raval, la Xarxa de Jardins de Sant Pau farà ballar el barri al ritme del hip-hop amb una Jam cultural urbana el pròxim 6 de maig com a continuació del treball de l’any passat. A més, té previst organitzar una jornada de memòria històrica

 

A banda, des d’aquest curs El Forn de teatre Pa’tothom (entitat especialitzada en teatre de l’oprimit), ha engegat Força Teatre, una proposta creativa i educativa d’arts escèniques amb alumnes de l’Escola Collaso i Gil. A trets generals, aquesta xarxa aposta per introduir altres mirades i perspectives de memòria.

 

  • Pel que fa al barri de Sant Antoni, amb la Taula Comunitària com a xarxa, té unes quantes fites aquesta temporada. Amb una comissió de cultura recentment creada, s’ha proposat de fer un gran mural al solar teatre Talia, que aquest març s'inaugura i serà un espai d’ús veïnal. Altrament, s’ha construït un grup de dones amb diversitat de procedències que caldrà impulsar i dinamitzar. 

 

Aquest col·lectiu té dues fites més. Per una banda, pensar una proposta al voltant de la gent gran amb soledat no desitjada i per l’altra una proposta intercultural focalitzada en els infants. A més d’això, ha pensat d’activar una col·laboració entre l’Espai Avinyó i l’Espai comunitari Cuina Mercat Sant Antoni per tal de dur a terme un projecte de cuina comunitària i així potenciar la participació.


 

A la trobada hi van assistir membres de l’Associació Teatre Talia, del Col·lectiu de professionals de teatre independent, del Forn de Teatre Pa’Tohom, de Xamfrà, de Cooperasec, de Tot Raval, de Calàbria 66, del Centre Cívic Sortidor, de la Fundació Tot Raval i de l’StreetArtBCN. 

 

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES