El cap de setmana del 7 i 8 de maig va tenir lloc la Jam de Cultura Urbana, un programa d'arts vives que mostra la cultura hiphopera, als Jardins de Sant Pau del Camp. Durant els dos dies dedicats al hiphop es van dur a terme tallers de dansa, música i pintades amb la participació de diferents col·lectius del món del graffiti, l’skateboarding, Bboys, rapers/es i Dj’s. La Jam de Cultura Urbana forma part de la programació del Teatre Arnau '22, coordinat per la xarxa del Camp de Sant Pau i Xamfrà.
La programació de la Jam de Cultura Urbana
- Dissabte 7 de Maig
GRAFFITI El mur de Tàpies
Tallers de dansa urbana
Breakdance Bgirl Movie (Lunaticks Crew)
Locking Markitus (Brodas Bros)
Cercles de dansa lliure
Free Cypher / All Styles
The Beatsons - Dj Enzo i Dj Walid
Actuació de L'beel
Actuació de Pielroja i Zumbiman
- Diumenge 8 de Maig
GRAFFITI El mur de Tâpies
Taula d'experiències: Ràdio Xamfrà
DJ Drako Espai Iliure animació i dansa.
Micro obert i més!
La xarxa del Camp de Sant Pau
Fa més de tres anys que des de les entitats al voltant del parc es treballa per canviar la imatge dels jardins de Sant Pau del Camp. Es va crear una taula de treball que ha esdevingut una agrupació d’entitats anomenada El Camp de Sant Pau. La xarxa del Camp de Sant Pau està formada per Impulsem, Can Ricart, l’Arnau Itinerant, el Conservatori del Liceu, l’Ermita de Sant Pau del Camp, el Servei de Dinamització del Raval, el Districte de ciutat Vella i Xamfrà Ràdio.
L’Objectiu general és la programació d’accions comunitàries i culturals a l’espai públic que projectin una imatge positiva de l’espai dels jardins i a l’hora reforcin la idea de lloc per teixir relacions, fer vida comunitària i mostrar la diversitat del territori.
Aquesta Jam de Cultura Urbana és la primera de les 4 fites de l’any. El 15 de juliol se celebrarà l’Estiu al Parc, amb una actuació de micro-drama en col·laboració amb la companyia La Danesa i el seu projecte S.I.D.A; a l’octubre una jornada sobre memòria històrica i oficis del teatre del segle XIX; i més endavant es durà a terme l’obra ‘Monòlegs a la Plaça’, peces de teatre fòrum amb Nus Teatre, sobre relacions de poder i temàtiques racistes i violències masclistes.