Vés al contingut

Jornades

Jornada Viabilitat i repercussions de l’establiment d’un salari mínim de ciutat

Jornada "Viabilitat i repercussions de l'establiment d'un salari mínim de ciutat"

24/03/2017 - 01:00
Col·legi d’Economistes de Catalunya

El 24 de març d'enguany, el CESB, juntament amb l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona va celebrar al Col·legi d’Economistes de Catalunya la jornada "Viabilitat i repercussions de l’establiment d’un salari mínim de ciutat".

La trobada va comptar amb l’assistència de 91 persones de diferents àmbits i sectors de la ciutat i de l’AMB: sindicats, patronals, universitats, ajuntaments, els grups municipals de la ciutat, la Diputació de Barcelona, el PEMRB, l'IERMB  i diversos col·lectius com Anem a mil. Es van tractar i debatre  els estudis d’Eduardo Rojo, autor de "La viabilitat jurídica de l’establiment d’un salari mínim de ciutat" i de Jordi Suriñach, investigador de l’equip i autor de l’estudi sobre "L’impacte de l’adopció d’un salari mínim en l'àmbit local", i Ana I. Moreno-Monroy que va tractar la segregació espacial i l’estructura urbana.

Per una altra banda, varen participar i donar la seva visió els agents socials: José Cachenero, secretari d’Acció sindical de CCOO; Camil Ros, secretari general d’UGT de Catalunya,  i Jésika Aguilar de FTN.

Joan B. Casas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, va donar la benvinguda juntament amb el president del CESB, Vicenç Tarrats. La presentació va anar a càrrec de Gerardo Pisarello, 1r tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona mentre que Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball, afers socials i famílies de la Generalitat de Catalunya, i Agustí Colom, regidor d’Ocupació, empresa i turisme, van fer la cloenda de l'acte.