Ingredients
- 1 capó o pollastre d'uns 2 kg
- 300 g de prunes
- 50 g de pinyons
- 100 g d'orellanes
- 2 pomes
- 1 llimona
- 1 gotet de xerès sec
- 8 salsitxes
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 ramet d'herbes aromàtiques
- 1 copeta de conyac
- 2 grans d'all amb pell
- 1 cullerada de Maizena
- ¼ litre de brou
- sal
- pebre negre
- 100 g de figues seques
Un dels plats estrella tradicionals de les festes de Nadal. Segueix aquesta recepta clàssica per sorprendre els teus companys de taula.
Elaboració:
Neteja el capó i socarrima'l. Ruixa'l per dintre amb el suc de la llimona i posa-hi sal i pebre negre. Farceix-lo amb dues pomes tallades a trossos, les salsitxes, la meitat de les prunes, les orellanes, els pinyons i la meitat de les figues seques. La part del pollastre que quedi oberta l'has de cosir amb escuradents perquè quedi ben tancada. Posa el capó salat per fora en una cassola amb oli. Gira'l fins que quedi ben daurat. Al voltant posa-hi la ceba tallada en forma de làmines, la pastanaga a trossets, els alls sencers i el ramet d'herbes aromàtiques.
Posa'l al forn, que ha d'estar ben calent. Haurà de coure, aproximadament una hora i un quart. Mentre es cou, vés-hi tirant el conyac, el xerès sec i el quart de litre de brou. Quan falti mitja hora per acabar la cocció (o sigui, quan faci tres quarts d'hora que el tens al forn), hi afegeixes les prunes i les figues que t'han quedat.
Una vegada cuit, treu el capó de la cassola i també el ramet d'herbes aromàtiques, les prunes i les figues. Afegeix al suc que queda una cullerada de Maizena desfeta amb aigua. Deixa-ho coure tot uns cinc minuts (ho has d'anar remenant perquè no s'agafi). Després, passa la salsa pel colador xinès.
Posa el pollastre o capó en una plata amb el suc i envoltat de prunes i figues.
Ingredients
- 1 capó o pollastre d'uns 2 kg
- 300 g de prunes
- 50 g de pinyons
- 100 g d'orellanes
- 2 pomes
- 1 llimona
- 1 gotet de xerès sec
- 8 salsitxes
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 ramet d'herbes aromàtiques
- 1 copeta de conyac
- 2 grans d'all amb pell
- 1 cullerada de Maizena
- ¼ litre de brou
- sal
- pebre negre
- 100 g de figues seques