Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Asociación Cultural de Capoeira Angola Vadiaçao
ACCAV

AdreçaCalle sant Pére Més Alt 1º
08003 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEscollir districte
Telèfon640693919
Correu electrònicproyectoculturalbarcelona.br@gmail.com
gilmacielcapoeira@gmail.com
Adreça webwww.facebook.com/capoeiravadiacao

DescripcióL’Asociación Cultural de Capoeira Angola Vadiação va ser constituïda com a tal a Barcelona al novembre del 2007, comptant per tant amb de 10 anys d’activitat. Els objectius i valors en els quals es sustenta la nostra associació són: a través de la pràctica de la Capoeira mantenir el patrimoni cultural afrobrasiler, divulgar els seus fonaments i promoure l’intercanvi cultural. Promoure discussions sobre els valors de matriu africana transmesos al Brasil i a Llatinoamèrica, tals com la veritat (continguda en la oralitat de les civilitzacions africanes), l’acció correcta (com la construcció de paisatges basada en els valores ideològics i socials, afavoridors de l’autoestima), la integritat (com la base de la construcció del que és nou) i la imatge del mestre de capoeira (com el preservador i propagador de la identitat cultural afrobrasilera), reprenent els aspectes socials i els valors humans de l’aprenentatge. A més, contribuir al desenvolupament de l’esperit col·lectiu mitjançant la integració social cultural i esportiva, potenciant la presa de consciència personal dins d’un treball col·lectiu. La cooperació i l’intercanvi amb altres organitzacions i associacions, nacionals i internacionals, interessades en mantenir i difondre les cultures tradicionals en el nostre entorn pròxim. Per al compliment d’aquests objectius realitzem a Barcelona, un treball continuat que comprèn des de les classes de capoeira, complementades amb activitats i accions destinades a promoure la cultura popular i tradicional afrobrasilera, fins a jornades i trobades culturals, tallers de formació, seminaris, projectes socioculturals i educatius.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariPoblació en general
TemàticaCultura
Activitat o serveiPromoció social i comunitària
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacarProjecte Capoeira Qualitat de Vida i Socialització, iniciat el juliol de 2006 i desenvolupat des d'octubre de 2008 fins a l'actualitat a l'equipament municipal al Pou de la Figuera, ubicat al barri del Born (Barcelona). Cicle de conferències i tallers oberts l'Univers Negre Brasiler - Sinergies i Convergències de les Cultures Negres al Brasil, realitzat en 2008, 2009, 2010, 2011,2012,2013,2014 i 2015. L'objectiu d'aquest cicle és apropar, mitjançant quatre jornades d'activitats, conferències i tallers gratuïts, la cultura afro-brasilera al públic. Aquestes jornades inclouen xerrades, debats, tallers de capoeira, dansa, percussió i culinària, així com festes folklòriques voltant de l'univers negre brasiler.

Aquests projectes han rebut un dels màxims reconeixements del Gobern de Brasil a entitats que treballen amb cultura brasilera a l’exterior, el Premi Ponto de Memória, tornant-se l’Associació Cultural de Capoeira Angola Vadiaçao un referent de la cultura afrobrasilera a la ciutat de Barcelona. El Projecte Capoeira Qualitat de Vida i Socialització, projecte gratuït, iniciat al juliol del 2006 i desenvolupat des d’octubre de 2008 fins a l’actualitat en l’equipament municipal el Pou de la Figuera. L’objectiu del projecte és donar a conèixer i apropar la cultura de matriu africana a brasil, tenint la capoeira com a eina principal d’actuació. És un projecte de caràcter permanent, gratuït i obert a un públic en general. També, tenim el Cicle de conferències i tallers oberts a L’Univers Negre Brasiler – Sinergies i Convergències de les Cultures Negres a Brasil, realitzat desde 2008 que aquest any de 2015 compta amb la seva 8a edició.

L’objectiu d’aquest cicle és apropar, mitjançant unes jornades d’activitats, conferències i tallers gratuïts, la cultura afrobrasilera al públic en general. Aquestes jornades inclouen taules rodones, xerrades, debats, tallers de capoeira, danses, percussió i culinària de l’univers cultural negre brasiler. Carnaval Vadiaçao: Activitat anual totalment gratuïta que recorda una de les festes més importants i populars de Brasil, que ha agrupat a més de 400 persones en la seva última edició (Carnestoltes 2014). Per últim, el Dia de la Consciència Negra a Brasil: Celebrem des de l’any 2009 el Dia Nacional de la Consciència Negra a Brasil, el dia 20 de novembre, un tribut a Zumbi dos Palmares, data de referència per la comunitat afrobrasilera de lluita contra el racisme.