Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

El músic retratat sota uns arbres mirant a càmera

L’univers sonor de Carles Viarnès, a L’Auditori

El músic presenta el seu projecte d’electrònica i teclats en una actuació que forma part del cicle Sit Back.

Un músic nascut l’any 1975 i amb una formació musical excepcional s’endinsa en els camins de l’electrònica i la música contemporània amb un projecte sonor que dibuixa paisatges cinemàtics i hipnòtics. Encara no el coneixeu? Passa per L’Auditori, en una actuació el 26 d’abril, que no us hauríeu de perdre si us agraden l’experimentació i la llibertat musical.

El cicle Sit Back de L’Auditori posa en contacte l’equipament del carrer de Lepant amb els principals agents de l’escena musical de la ciutat. En formen part propostes que sempre tenen algun caràcter experimental, com les que ja hem vist aquesta temporada: des d’Oso Leone i les Tarta Relena, fins al Niño de Elche.

Ara, és el torn de Carles Viarnès, un músic amb una formació sòlida que ha passat per l’escolania de Montserrat i el Conservatori Superior de Música de Barcelona i que inclou instruments com el piano i el fagot, a més de teoria de la música, harmonia o composició.

Ja fa temps que aporta un dels versos més lliures de l’escena musical catalana i, en els últims anys, se l’ha vist sovint en grans festivals de música com Sónar, Eufònic, Embassa’t o Primavera Sound. Ha actuat ja al Palau de la Música i, ara, és L’Auditori qui obre les portes a una música experimental, lliure i amb grans dosis d’experimentació.

Us agrada Max Richter? Sou seguidors de les composicions de músics experimentals com Arvo Pärt? Doncs us fascinaran els sons, diferents i sempre hipnòtics que produeix Viarnès, un músic que combina el seu teclat amb un hiperorgue (un orgue de tubs dotat de tecnologia MIDI), al qual s’afegeixen seqüenciadors, sintetitzadors i elements diversos.

Això té una mica de minimalisme, però també de música contemporània i d’electrònica. Escoltar-lo és submergir-se en un univers sonor, colpidor i evocador, que us proporcionarà l’oportunitat d’adoptar una actitud contemplativa i baixar, per una estona, les revolucions de la vostra vida.

Si voleu saber com sonen les composicions lliures i evocadores de Carles Viarnès, veniu a escoltar la seva fusió de minimalisme, electrònica, experimentació i improvisació a L’Auditori i viviu una experiència contemplativa que us allunyarà del món per una estona.

Data de publicació: Dijous, 24 Abril 2025
  • Comparteix