Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Avís de sequera:

s’ha activat el protocol de sequera en fase de prealerta.

Tornar

Retrat de grup de la formació vocal en un claustre gòtic

Una llegenda montserratina

L’Auditori recupera en un espai singular barceloní un Rèquiem a quatre veus del segle XVII, compost per un mestre de capella de l’Abadia de Montserrat.

Una de les esglésies més antigues i destacades de la Barcelona vella, la Basília dels Sants Just i Pastor, acull el diumenge, 6 d’abril la interpretació, després d’haver estat recuperada de l’oblit, d’una peça del primer barroc ibèric, una creació polifònica que és obra del mestre Joan Cererols (1618-1680) i que, ara, recupera una formació coral que duu el seu nom.

El Cor Cererols és una formació vocal fundada l’any 2019 i integrada, entre altres, per antics cantaires de l’Escolania de Montserrat. D’aquí que prenguessin el nom de Cor Cererols en homenatge al compositor, que va ser mestre de capella de l’Abadia de Montserrat durant tres decennis.

El cor recupera ara, en un concert que està inclòs en la programació de L’Auditori de Barcelona, però que se celebra al barri Gòtic, un Rèquiem a quatre veus que constitueix una mostra polifonia del mestratge contrapuntístic del compositor.

La recuperació completa el catàleg religiós de difunts de Joan Cererols, de qui ja s’havia recuperat el Rèquiem a set veus. Tant aquella peça com la que es podrà sentir a la Basílica dels Sants Just i Pastor són composicions polifòniques que commouen i evoquen l’espiritualitat.

Tot passa en un temple religiós que, precisament, està presidit per una imatge de la Verge de Montserrat. Inicialment, va ser un temple romànic edificat l’any 801 el qual, l’any 1342, va ser substituït per l’edifici gòtic actual. Si heu vingut a sentir el concert, no deixeu ni de passar a saludar la verge, si es pot aquell dia, ni d’apreciar les escultures dels germans Vallmitjana que representen els evangelistes ni d’estremir-vos davant de les imatges de les ànimes del purgatori que trobareu darrere l’altar.

Si voleu assistir a la recuperació històrica d’una peça polifònica barroca que és tota una llegenda musical de l’Abadia de Montserrat, veniu a la Basílica dels Sants Just i Pastor, però abans consulteu al web de L’Auditori la informació sobre el concert.

 

 

Data de publicació: Divendres, 04 Abril 2025
  • Comparteix