Eva Lootz i la relació entre el cos, els objectes i l'entorn
Una artista que ha dedicat bona part de la seva feina a posar en relació el llenguatge i la matèria ens mostra aquests dies a la Fundació Suñol les obres més noves, en els quals analitza com interactuem amb els objectes que ens envolten i el nostre entorn. Del 28 de setembre al 17 de febrer.
Eva Lootz és una de les artistes les obres dels quals formen part de la Col·lecció Suñol Soler, una de les col·leccions d’art contemporani privades més extenses de Catalunya i també d'Espanya. Ella va néixer a Viena l'any 1940 i es va formar en matèries tan diverses com ara direcció de cinema i televisió, musicologia, filosofia i arts plàstiques. A finals dels anys 60 del segle passat, es va instal·lar a Madrid. Allà va crear unes obres, inicialment escultures, amb les quals estudiava la degradació de la matèria. Mitjançant els materials que feia servir, ens parlava sobre assumptes com el moviment i els viatges, la llibertat i la feminitat o el pas del temps i la natura.
El passat any 2019, l'artista va viatjar al Japó, on no només va mostrar una peça, Kimono-Joya, a la sala d'exposicions de l'Ambaixada d'Espanya a Tòquio, sinó que també va entrar en contacte amb les obres dels creadors del país, entre els quals Matsuo Basho, un artista del segle XVII que és considerat un dels creadors dels haikus, un estil de poesia breu japonesa en el qual el nombre de síl·labes de cada vers està estrictament reglat.
Aquesta i altres creacions d'artistes japonesos van deixar empremta en Eva Lootz i en les seves creacions que, com podrem veure aquests dies a la Fundació Suñol de Barcelona, mostren clarament la influència de la cultura japonesa en general i, en concret, dels haikus de Matsuo Basho.
Si voleu veure les obres més recents d'una artista contemporània amb molt per dir, veniu a la Fundació Suñol, però abans consulteu al web d'aquest espai d'art tota la informació sobre l'exposició.