Tornar

Mari Chorda, "Llagrimes", 1966.
Visites de l’exposicio "Coleccio MACBA. Preludi. Intenció poetica", 2023. Fotografia de Miquel Coll.

MACBA: de la poètica de la col·lecció a l’activisme de Mari Chordà

El museu mostra dues exposicions: l’una reverteix la dramatúrgia de l’equipament i l’altra presenta l’obra de l’artista d’Amposta.

Si sou amants de l’art, acosteu-vos fins al Museu d'Art Contemporani de Barcelona per endinsar-vos en dues mostres. A partir de l'11 de juliol i fins al 31 de desembre de 2025, podreu tornar a visitar l’exposició col·lectiva Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica que presenta un nou relat del conjunt de peces del museu. A més, des del 5 de juliol, podeu explorar la mostra a Mari Chordà… i moltes altres coses, dedicada a l’artista, escriptora i activista tarragonina Mari Chordà la qual va desafiar les normes de la seva època explorant temes com la sexualitat lliure, el plaer, la maternitat i les relacions lèsbiques a través de la pintura i la poesia. No perdeu l’oportunitat de capbussar-vos en aquests recorreguts artístics. 

Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica, comissariada per Elvira Dyangani Ose, Antònia Maria Perelló, Claudia Segura Campins i Patricia Sorroche, desafia les convencions museogràfiques amb una proposta que posa l'obra d'art en el centre de l'experiència. Inspirada en les paraules d'Édouard Glissant, l'exposició cerca desvincular l'obra del seu context habitual per revelar-ne la intenció poètica i la voluntat. Aquesta nova aproximació a la col·lecció estableix un diàleg entre obres adquirides recentment i préstecs d'artistes, creant un espai de reflexió i de crítica per reinterpretar el museu com a institució.

D'altra banda, Mari Chordà… i moltes altres coses, comissariada per Teresa Grandas, ret un homenatge Mari Chordà explorant l'obra d'una figura pionera de la seva generació i implicada activament en el moviment feminista. La seva obra, plena de vitalitat i força, captura la seva lluita per la visibilitat de les dones i n’explora la sexualitat femenina. A través de la pintura i la  poesia, Chordà desafia tabús i celebra el cos femení, presentant un univers d'erotisme, autorepresentació i resistència.

Chordà no només va desenvolupar un nou llenguatge estètic proper a la sensibilitat del pop i la psicodèlia, sinó que també va fundar espais com Lo Llar i va col·laborar amb altres dones per crear laSal Bar-biblioteca feminista, centres culturals que van promoure la creació i el debat feminista. Si voleu explorar la seva obra, podeu visitar la mostra fins al 12 de gener. 

Aprofiteu l'oportunitat de visitar ambdues exposicions, de dilluns a divendres de 10 h a 20 h (del 25 de juny al 24 de setembre) i d’11 h a 19.30 h (del 25 de setembre al 24 de juny). El dimarts el museu roman tancat. L’horari del cap de setmana és dissabte de 10 h a 20 h i diumenge de 10 h a 15 h. El preu de l’entrada general és de 12 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

A la imatge 1: Mari Chordà, Llàgrimes, 1966.

A la imatge 2: Visites de l’exposició Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica, 2023. Fotografia de Miquel Coll.

Data de publicació: Divendres, 05 juliol 2024
  • Comparteix