Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Vista general de la ciutat des d'un dels camins que recorren la muntanya

Passejades per descobrir els camins de Montjuïc

La Fundació Joan Miró proposa passejades lliures per la muntanya per descobrir els antics camins i senderis.

Coneixeu el camí del Botxí? I el camí de la Satalia? Montjuïc està creuat per tot de camins i senders que us proporcionen una bona oportunitat de conèixer a fons la muntanya (a la imatge. Fotografia: Pep Herrero) mentre feu una passejada al vostre aire, quan i com vulgueu.

Descobrireu un gran parc que us parla de la Barcelona de fa més d'un segle i d'una muntanya plena de fonts i berenadors que utilitzava per esplaiar-se una població que vivia en ambients sorollosos, foscos i poc higiènics i que buscava el sol i la natura els dies de festa. Als berenadors de la muntanya es ballava, es feia música i s'hi jugava a les cartes. I, és clar, la muntanya era un espai ideal de passejada, travessada per uns camins històrics. Alguns ja han desaparegut, d’altres han canviat el seu traçat, però n’hi ha que encara perduren mantenen viva l’atmosfera del passat.

El web de la Fundació Joan Miró Barcelona no només ens introdueix en un dels grans centres d'art de la muntanya de Montjuïc i les exposicions fabuloses que s'hi poden veure, sinó que també ens convida a fer exercici i conèixer bé una muntanya fonamental en la història de la ciutat, mitjançant els camins que la creuen.

Podreu explorar la història d'aquest espai verd transformat amb motiu de l'Exposició Internacional del 1929 però importantíssim per al conjunt de la ciutat des dels primers dies de la fundació de l'urbs. D'aquí va sortir la pedra per construir la ciutat i, en les antigues pedreres, s'amaguen avui equipaments singulars.

Podreu recórrer una pila de camins amb origen o destí a la Fundació Miró, per exemple, el camí del Teatre Grec us durà des d'aquest espai escènic (l'antiga pedrera Machinet) fins al centre d'art, pujant (això sí, el recorregut no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda) per les delicioses escales del Generalife. Pel camí, trobareu un Pavelló de Música on refugiar-vos si plou.

Si ho preferiu, teniu també el Camí de la Satalia, que segueix l'Antic Camí de València i s'adreça fins a la Fundació. Carrerons que s’enfilen per les antigues pedreres amaguen uns jardins espectaculars plens de bellaombres i acàcies. Visiteu, si podeu, el que queda de l'antiga font de la Satalia, una de les moltes de la muntanya. El camí, que tampoc no és accessible, us durà fins als Jardins de Joan Prats, on hi ha font i una zona de pícnic.

Els magnífics Jardins de Laribal, finalment, us reserven una passejada interessantíssima, amb parada al xalet de la Font del Gat. Eren part d'una finca d'un conegut advocat de principis del segle XX que va adquirir l'Ajuntament.

Si voleu conèixer els antics camins de la muntanya, veniu al parc de Montjuïc, però abans consulteu la informació sobre les rutes al web de la Fundació Joan Miró Barcelona.

Data de publicació: Divendres, 28 març 2025
  • Comparteix