"Cap comentari", una reflexió profunda a la Fundació Joan Miró
L’exposició de Brathwaite-Shirley es troba emmarcada en el cicle "Ens acompanyarem quan es faci fosc", i es podrà veure a l’Espai 13 fins al 20 d’octubre.
L’Espai 13 de la Fundació Joan Miró presenta, del 19 de juliol al 20 d’octubre de 2024, l'exposició Cap comentari, en el marc del cicle "Ens acompanyarem quan es faci fosc". La protagonitzen les obres de Danielle Brathwaite-Shirley, una artista coneguda per crear arxius que documenten i recorden les vides de les persones negres i trans. Aquests arxius, que sovint es manifesten com a videojocs, també es presenten en altres formats com instal·lacions, textos i performances.
Brathwaite-Shirley no només organitza informació, sinó que la seva obra confronta i interpel·la els visitants. Els arxius creats per l'artista ens fan replantejar qui som, quines són les nostres intencions i què valorem. En accedir a aquestes històries, els espectadors han de prendre decisions que determinen com interactuen amb el material exposat.
Les obres de Brathwaite-Shirley reflecteixen la nostra imatge i ens desafien a prendre decisions i a gestionar-ne les conseqüències. En lloc de proporcionar respostes directes, l'artista provoca un qüestionament profund sobre la nostra identitat i accions.
En utilitzar el videojoc com a eina narrativa, Cap comentari aborda qüestions sobre com es reben i es comparteixen les històries de violència i injustícia. L'exposició fa reflexionar sobre quines vides recordem i celebrem, per a quins cossos reclamem justícia i quins són oblidats. També sorgeix la pregunta: Quines vides importen? Aquestes qüestions es formulen mentre els visitants es desplacen pels relats proposats per Brathwaite-Shirley, posant a prova la capacitat d'escoltar i donar suport de manera activa.
No us perdeu Cap comentari a la Fundació Joan Miró, una exposició que convida a una reflexió profunda sobre el llenguatge, la identitat i la memòria col·lectiva. Danielle Brathwaite-Shirley aconsegueix crear una experiència immersiva que desafia els espectadors a replantejar-se la seva comprensió de la justícia i la solidaritat.
L'entrada és gratuïta, però per a més informació, visiteu el lloc web de la Fundació Joan Miró.