Dels camps de blat a les plaques fotovoltaiques
El Maldà acull Solar, un muntatge sobre les energies renovables i el món rural amb funcions fins al 17 de desembre.
La companyia Mos Maiorum presenta Solar, un espectacle de teatre documental que explora la qüestió de la crisi energètica i el negoci de les centrals de plaques fotovoltaiques en camps de cultiu de zones rurals deprimides. L’obra planteja un tema d’absoluta actualitat sobre la transició energètica i la implementació de les energies renovables. Teniu temps de veure-la fins al 17 de desembre, a El Maldà.
La història se centra en Sant Martí de Tous, un petit poble de l’Anoia de 1000 habitants on hi ha un projecte per construir cent seixanta-vuit plaques fotovoltaiques en sòl agrari. La construcció de centrals elèctriques de magnituds enormes destruirà el paisatge i canviarà per sempre la vida dels veïns i veïnes del poble.
Solar explora com la instal·lació de plaques fotovoltaiques en camps de cultiu crea la pèrdua d’identitat del món rural i de la sobirania alimentària. Un acte litúrgic oficiat per Alba Valldaura, Martina Tresserra i Ireneu Tranis, intèrprets i músics, on presenciareu la col·lisió de dos mons oposats que es troben en conflicte: blat i làser, veu i mirall, memòria i cables.
Us endinsareu en un ritual catàrtic en què multitud de testimonis reals us parlaran sobre la crisi energètica i el model d’implementació de les energies renovables. L’espai esdevindrà una àgora pública, una trobada al voltant d’un foc que ha mutat en làser en la qual escoltareu testimonis de veus diverses que han estat enregistrades prèviament, com també cants ancestrals acompanyats d’autotune i sintetitzadors.
Aprofiteu l’ocasió per visitar Solar, un espectacle poètic i polític que us farà reflexionar sobre un conflicte que afecta el món rural. El muntatge compta amb direcció artística d’Ireneu Tranis, direcció escènica de Clàudia Vilà, dramatúrgia d’Ireneu Tranis i Alba Valldaura, i espai sonor i música electrònica a càrrec de Guillem Llotje. Les funcions es van estrenar el 22 de novembre fins al 17 de desembre, de dimecres a dissabte a les 20 h i els diumenges a les 19 h. Convé saber, concretament per a les persones fotosensibles, que s’utilitzen llums estroboscòpiques, làser i efecte de fum. El preu de l’entrada general és de 17 € i el cap de setmana de 19 €. Si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web d’El Maldà.