Tornar

Fotografia de l’espectacle “Mosca”.

La Sala Fènix explora horitzons teatrals amb “Pontaeri”

El programa reuneix companyies d’altres indrets que porten a Barcelona les seves propostes teatrals sobre múltiples temàtiques.

La Sala Fènix presenta una sèrie d’espectacles fins a final de desembre dins de “Pontaeri”, inaugurat amb l’obra Timón of(f) Caracas el 30 d’agost. Aquest cicle és una iniciativa que porta obres d’arreu a la sala de Ciutat Vella, amb representacions que tenen lloc durant pocs dies. El programa ofereix muntatges teatrals que exploren temàtiques diverses com l’assetjament escolar, la identitat racial, la vellesa i els conflictes amorosos, entre d’altres. Us el perdreu? 

Dirigit i escrit per Gustavo del Río, del 27 al 29 de setembre arriba Mosca, de la companyia Ártika, un espectacle que reflexiona sobre l’assetjament escolar. A través de la història d’en Pedro, un nen de deu anys assetjat a l’escola, l’obra ofereix una mirada íntima i colpidora sobre la vida d’un infant que viu sota la por i la solitud. Mosca retrata els silencis familiars i la falta d’informació que envolten la problemàtica. 

El 28 i 29 d’octubre, el cicle “Pontaeri” s’aproxima a la història de la música amb Flamenco negro, un espectacle del Circuito de la Red de Teatros Alternativos. La proposta de Fernando López i Germain Boungou parteix del tango flamenc i ofereix una fusió de dansa contemporània, ball flamenc tradicional, cant en directe i projeccions audiovisuals. Aquest muntatge s’endinsa en el patrimoni musical del segle XIX i explora com el tango flamenc va esdevenir una eina d’apoderament a barris com Triana (Sevilla) o Sacromonte (Granada).

Del 30 d’octubre a l’1 de novembre, podreu veure Pim! Pam! Pum! Si hi ha grills hi ha esperança, de la companyia La Máquina. Dirigida per Joaquín Daniel, la peça narra la història d’una parella, interpretada per Rafa Cruz i Gretel Stuyck, que es troba desposseïda de totes les comoditats. El muntatge teatral combina comèdia i drama en un viatge hilarant que explora la capacitat de l’ésser humà per mostrar tant el pitjor com el millor.

El cicle continuarà al novembre amb un altre espectacle de La Máquina: Una pluja irlandesa. Dirigit per Josep Pere Peyró, l’obra arribarà el 2 i 3 de novembre per indagar en els records d'una dona que revisita els moments més significatius de la seva relació amorosa. Situada en un bar, el públic es converteix en un voyeur d’aquesta confessió dolorosa i íntima.

Finalment, Zig Zag Danza tancarà el cicle el 28 i 29 de desembre amb Disonancias V18. Sota la direcció i la dramatúrgia de Joaquín Daniel, aquesta peça de dansa explora el pas del temps i la vellesa a través de la relació entre dos personatges. Per mitjà de la coreografia de Miguel Quiroga i Estrella García, l’obra ofereix una reflexió més existencial, centrada en la vellesa i la memòria.

El cicle “Pont Aeri” té com a objectiu crear un espai de diàleg cultural perquè companyies teatrals de diferents llocs puguin compartir les seves experiències i visions amb el públic, oferint propostes de diverses disciplines escèniques per reflexionar sobre temes socials. 

Aprofiteu l’oportunitat de gaudir d’aquesta programació variada i compromesa del cicle “Pontaeri”. Les funcions tindran lloc fins a finals de desembre, a les 20 h. El preu de l’entrada és de 18,80 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de la Sala Fènix

Data de publicació: Dimecres, 25 Setembre 2024
  • Comparteix