El Dia de la ciència de Gràcia homenatjarà les dones científiques

La plaça de Joanic acollirà la jornada aquest diumenge 18, entre les 10 i les 14 hores.

..
15/06/2023 - 12:01 h

L’objectiu de la trobada és fomentar l’interès per la ciència entre la ciutadania, posant èmfasi en els infants i joves i, especialment, en les noies i les nenes, tradicionalment excloses d’aquest àmbit. Per tal de donar visibilitat al paper femení en la ciència, la jornada mostrarà exemples de dones científiques i en detallarà les aportacions a la història del coneixement.

Les activitats previstes inclouen diferents àmbits de la ciència, des de l’astronomia fins a la ciència més experimental. Per exemple, hi haurà un taller d’observació solar amb telescopis que permetrà observar les taques i les flamarades del Sol. També hi haurà una activitat dedicada a reconèixer i construir les constel·lacions astronòmiques.

A més d’això, les persones que hi participin descobriran, en diferents tallers i xerrades, les propietats de l’electricitat a través d’activitats amb llimones i canyetes i entendran com funcionen els circuits elèctrics, l’energia solar i la intel·ligència artificial.

En l’àmbit de les matemàtiques, els assistents aprendran a construir una cúpula de Leonardo i faran activitats de lògica i patrons, i els infants podran experimentar amb fluids i mecànica, elements d’òptica i baldufes per descobrir les lleis que regeixen la ciència.

A més de tot això, durant tota la jornada hi haurà disponible un espai de lectura científica, amb contes i llibres de divulgació per a totes les edats.