El 48H Open House Barcelona també inclou recerca, innovació i sostenibilitat

48h Open House
18/10/2023 - 17:50 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

Aquest cap de setmana, de 21 i 22 d’octubre, se celebra el 48H Open House Barcelona, un festival que té com a objectiu promoure l’arquitectura i posicionar-la com un dels pilars de la cultura i del patrimoni del país. Aquest esdeveniment gratuït s’estén per Barcelona i la regió metropolitana i compta amb moltes activitats, a més de visites a desenes d’edificis reconeguts del món de la salut, la tecnologia i la ciència que representen el desenvolupament de la ciutat. Aquí teniu algunes propostes.

El conjunt d’edificis de l’edició d’enguany disposa d’espais emblemàtics de Barcelona com el Palau de la Música Catalana, l’Arc de Triomf, el Palau Macaya o la Casa de les Punxes. Com també d’altres de no tan distintius, però sí especials com la Casa Lleó Morera, la Torre de les Aigües del Tibidabo i molts d’altres!

En l’àmbit de la sostenibilitat, es pot accedir a la visita de la Pèrgola de la ronda de Dalt, un espai ideat com a plaça que compta amb una pèrgola fotovoltaica de les més grans de Barcelona. En un altre indret de la ciutat, podreu conèixer l’únic tram de les clavegueres que es poden visitar a Barcelona amb la visita a la Xarxa de clavegueram, on comprendreu com funciona i la seva importància. També, entre moltes altres propostes, podreu visitar l’Habitatge projecte À-TIC, un pilot d’habitatge sostenible a la ciutat en un espai saludable d’alt confort, de baix impacte mediambiental i econòmicament sostenible gràcies a solucions innovadores i de disseny.

Per altra banda, també podreu accedir a diversos espais relacionats amb les ciències de la salut i la recerca. Entre ells un dels espais més concorreguts de la ciutat, el Recinte Sant Pau. Estaran oberts al públic des del seu recinte modernista, la seva escola universitària d’infermeria, el seu campus d’innovació fins a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. I seguint amb les propostes sanitàries, podreu comptar amb les visites de l’Institut Català de la Salut, o la Vall d’Hebron, que ofereix dues experiències per conèixer el campus: una al futur nou edifici d’atenció ambulatòria i bloc quirúrgic i l’altra, al centre de simulació clínica avançada i nou edifici de recerca.

Podreu gaudir de tota mena d’activitats, visites i espais dels barris de Barcelona en un entorn lúdic, gratuït i obert a tothom. Tot i que algunes són amb inscripció prèvia, també n’hi ha més de 150 activitats sense reserva arreu de la ciutat.